Fener 'Barça'ladı, önüne geleni deviriyor

Fener 'Barça'ladı, önüne geleni deviriyor

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Ülker, Avrupa devi Barcelona'ya özellikle ilk 3 periyotta basketbol dersi vererek çok önemli bir galibiyet aldı.

THY Avrupa Basketbol Ligi A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, sahasında Barcelona'yı 75-70 devirerek destan yazdı. Karşılaşmaya Melih ve Kenan'ın üçlükleriyle başlayan sarı-lacivertliler, ilk periyodda sadece bir kez geriye düştü. McCalebb'in önderliğinde oyunun kontrolünü bırakmayan Obradovic'in öğrencileri, çeyreği 24-17 önde bitirdi. İkinci periyodda sert savunmasıyla rakibini yıldıran F.Bahçe, hücumda da hızını kesmedi. Özellikle Kleiza ve Zoric'le üst üste sayılar bulan sarı-lacivertliler, 15. dakikada farkı 8'e çıkardı: 32-24. Navarro ve Dorsey'in sayılarıyla direnmeye çalışan Barcelona'ya Kleiza ile cevap vermeye devam eden temsilcimiz, bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 44-35 önde gitti. Üçüncü periyoda Barcelona 8-1'lik seriyle başladı ancak F.Bahçe bunun acısını çok hızlı çıkardı. 14-0'lık seriyle farkı 16 sayıya çıkaran sarı-lacivertliler, final bölümüne de 66-52 üstün girdi. Son çeyrek ise nefesleri kesti. Savunmaların savaşı olarak geçen periyodun bitimine 15 saniye kala Barcelona farkı 2'ye indirdi. Kalan sürede taktik faülleri değerlendiren F.Bahçe Ülker, salondan 75-70'lik zaferle ayrıldı. Sarı-lacivertliler gruptaki 3. maçında Perşembe akşamı Fransa şampiyonu Nanterre ile karşılaşacak.

SALON: Ülker Arena
HAKEMLER: L.Lamonica (İtalya), E. Viator (Fransa), T. Trawicki (Polonya)

FENERBAHÇE ÜLKER 75
McCalebb (10s, 8r, 4a) Bjelica (5s, 5r, 3a) Melih (3s) Kleiza (22s, 4r) Vidmar (2s) Zoric (12s, 5r) Kenan (5s) Bogdanovic (11s, 4r, 3a) Emir (5s, 5r, 4a)

BARCELONA nbsp;70
Pullen (2s) Dorsey (5s, 6r) Huertas (6s, 4r, 4a) Abrines (3s, 3r) Navarro (18s, 3a) Papanikalaou (3s,7r) Hezonja (2s) Lampe (13s, 6r) Nachbar (2s) Tomic (16s, 9r, 4a)
İLK YARI: 45-34 (F.Bahçe lehine)
PERİYOTLAR: 24-17, 20-18, 22-17, 9-18

Son 7 dakikada koptuk
F.Bahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic, güçlü bir rakibe karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Takımın 33 dakikalık performansından memnun olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Son 7 dakika kazandık zannıyla maçı bıraktık. Aynı motivasyonu sonuna kadar sürdürmeliyiz" dedi. Kenan Sipahi'ye övgüler yağdıran Obradovic, "Ben hem tecrübeli hem de gençlik enerjisi olan oyuncuları birlikte kullanmayı seviyorum. Böyle bir oyucunun Navarro ve Huertas gibi isimlere karşı oynayabilmesi çok büyük bir şey. Ben ona bu şansı vermek istedim" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...