Van'ı baştan başa yeniledik 17 bin afet konutu inşa ettik

Van'ı baştan başa yeniledik 17 bin afet konutu inşa ettik

Ekonomi Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ikinci yılını dolduran Van depremi sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ikinci yılını dolduran Van depremi sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Deprem sonrasında TOKİ'nin Van'da 3 milyar lira tutarında 24 bin 134 konut yaptığını, bu konutların 17 bin 722'sinin afet konutu olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Deprem sonrası 12 lise, 29 ilköğretim okulu, toplamda 6110 kişinin barınacağı yurt binaları, 80 ahır, 34 cami, 17 ticaret merkezi, 3 pansiyon, 3 sosyal tesis, belediye hizmet binası, 3 eczane, 4 hastane, 2 sağlık ocağı ve engelsiz yaşam merkezi yapıldı. Projeleri devam eden 4 bin konutla Van'da TOKİ 29 bin 17 konuta ulaşacak. İlde 149 hektarlık alan riskli ilan edildi. Alanda 3 bin 500 yapı ve 14 bin 500 nüfus bulunuyor. Kira yardımı, kredi, faiz ve proje yardımı, ne gerekiyorsa Van'a vereceğiz, sağlam evler yapacağız" dedi. Bayraktar, iş yeri sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini, iş yeri yıkılanlara kira yardımı, talep doğrultusunda prefabrik iş yerleri inşa edilerek sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

5.8 MİLYON LİRALIK ÇEVRE YARDIMI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'a 2002-2013 yılları arasında 5 milyon 890 bin lira çevre için yardımda bulunduklarını açıkladı. Bayraktar, altyapı, proje, hibe desteklerini, arıtmadan inşaata, kanalizasyondan içme suyu yatırımına kadar her alanda artırarak sürdüreceklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...