Saakaşvili, protestolar eşliğinde oyunu kullandı

/ Kaynak: İHA
Saakaşvili, protestolar eşliğinde oyunu kullandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İkinci 5 yıllık dönemi sona eren Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu kullandı.

Saakaşvili'nin oy kullandığı yerin önünde toplanan bir grup genç ise Saakaşvili'yi protesto etti. nbsp;Gürcistan'da bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım, akşam saatleri itibariyle yüzde 39,07'ye çıktı. Merkez Seçim Komisyonu'ndan (MSK) alınan bilgiye göre, geçtiğimiz sene yapılan parlamento seçimlerine katılım aynı saatlerde yüzde 53 olmuştu. MSK sözcüsü Eka Azaraşvili yaptığı açıklamada, ellerine seçimlerde herhangi bir ihlal yapıldığına dair bilgi ulaşmadığını ifade ederken, Imereti bölgesindeki Zestaponi'de bulunan bir sandığa bir seçmen tarafından zarar verildiğini ve bölgede seçimin askıya alındığını söyledi. Azaraşvili, bölgede seçim sürecinin nasıl devam edeceğine yerel Bölge Seçim Komisyonu'nun karar vereceğini belirtti. İkinci 5 yıllık dönemi sona eren Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili de Gürcü vatandaşlarla birlikte oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Saakaşvili, "Yaptığımız şeyin devam etmesi için oy kullandım. Gürcistan karışık bir dönemin içinden geçecek. Sonuçlar ne olursa olsun bu öyle görünüyor. Ne yazık ki zaten, ekonomi, yasa ve düzen, uluslararası durum ve itibarımızda ciddi aksilikler yaşamış durumdayız. Ama umuyorum ki bunu geri çevirebiliriz" dedi. Son 10 yılda Gürcistan'ı dünya çapında başarılı, modernize olmuş, hızlı gelişen bir Avrupa ülkesi haline getirmek için uzun bir mesafe katedildiğini dile getiren Saakaşvili, "Sanırım geride bırakacağımız en önemli miras da bu olacak" şeklinde konuştu. Öte yandan Saakaşvili, oy kullandığı 19 numaralı sandığın bulunduğu yerin önünde protesto edildi. Gürcistan'ın, Saakaşvili'nin hükümetinin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla dağıtılmasıyla yeni bir çağın açıldığı bugünü, yani 27 Ekim'i kutlaması gerektiğinin belirtildiği protesto gösterilerinde, Saakaşvili'nin bir diktatör olduğu ve yönetimi altında sokaklarda insanların ayırt edilmeden öldürüldüğü iddia edildi. Göstericiler Saakaşvili'nin otokrasisinin sona ermesini hoş karşılayan herkesi protesto etmeye çağırdı.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...