Lemurların nesli tükeniyor

/ Kaynak: İHA
Lemurların nesli tükeniyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa Hayvanat Bahçesi görevlileri, nesli tükenmekte olan lemurların varlığını korumak ve yeni yavrular elde etmek için erkek partner bekliyor.

Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin yaptığı araştırma, ''Madagascar'' adlı animasyon filmiyle ünlenen lemurların yeryüzünde nesli en çok tehdit altında olan memeliler olduğunu gösterdi. Nesli tükenmekte olan 103 lemur türünün büyük bölümünün Madagaskar'da yaşadığı ifade edilirken, Bursa Zoo Park'ın sevimli kırmızı lemurları ise kendileri için hazırlanan özel kafeslerinde üremek için erkek lemurların gelmesini bekliyor. Bursa Zoopark'ta 2'si nesli tükenmekte olan kırmızı lemurdan olmak üzere toplam 7 lemur bulunuyor.


"LEMURLARIN ÜZERİNE TİTRİYORUZ"
Nesli tükenmekte olan lemurların üzerine titrediklerini belirten Bursa Zoo Park görevlilerinden Sıla Smiht, "Valencio Bioparc Hayvanat Bahçesi tarafından gönderilen kırmızı yakalı iki lemur adaptasyon sürecini tamamladılar. Erkek lemurların gelmesiyle beraber üremelerini sağlamaya çalışacağız. Bakıcıları daha önceki beslenme programına uygun yiyeceklerle lemurların üzerine titriyor" dedi. Bursa Hayvanat Bahçesi'nin nesli tükenmek üzere olan hayvanların üzerine titrediğini belirten Smiht, "Anavatanları olan Afrika'daki Madagaskar adası, lemurların birçok endemik türüne ev sahipliği yapıyor. 100'e yakın lemur türü olduğu biliniyor. Bu lemur türleri içinde en iri olanı kırmızı yakalı lemurlar. Tropikal ormanlardaki doğal yaşama alanlarının yok edilmesi ve yabani hayvan eti tüketimindeki artışla birlikte bunların da nesilleri tükeniyor. Hayvan kaçakçılığı da nesillerin tükenmesine sebep oluyor. Çünkü bu hayvanları oradan alıp satanlar var" diyerek, yetkililerin nesli tükenen hayvanlar konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...