Bu defa CHP, 'Had bildirecek'

Bu defa CHP, 'Had bildirecek'

GÜNDEM Haberleri

Ecevit, 1999'da Meclis'e başörtülü gelen Merve Kavakçı'ya 'Bu hanıma haddini bildiriniz' diye bağırmıştı. Şimdi de CHP, 'Had bildirme' planı yapıyor.

Kamuda başörtüye özgürlük tanıyan Türkiye, 1999'da Milletvekili Merve Kavakçı'nın Meclis'ten çıkarılmasıyla sonuçlanan krizin benzeriyle karşı karşıya. Hacdan dönen AK Parti Milletvekilleri Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar ve Nurcan Dalbulak'ın Meclis Genel Kurulu'na başörtüsüyle geleceklerini açıklamasının ardından CHP tepki gösterme kararı aldı. MHP ve BDP Genel Kurul'da baş örtüsüne karşı çıkmazken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün genel merkezde buluşan Grup Başkanvekili Engin Altay, "Genel kurulda 'iç tüzük ihlali' gerekçesiyle usul tartışması açacağız. İç tüzükten kaynaklı bütün haklarımızı da kullanacağız. Seyirci kalmayacağız" dedi. Altay, "Biz bu süreci laikliğin tasfiyesi olarak tanımlıyoruz. Toplumun da buna sessiz kalacağını sanmıyorum. Bu konuda asıl sorumluluğun Meclis Başkanlığında olduğunu düşünüyoruz. Meclis Başkanı 'İç tüzükte engelleyici bir durum yok' demişti. Peki, "İçtüzükte yazılmayan her şey serbest mi? Mini etekle, şortla, çarşafla, burkayla gelinir mi Meclise? Bu durum bir kıyafet anarşisi doğuracaktır, iç barışı tehdit edecektir, bunu görmüyor mu meclis başkanı" diye konuştu. nbsp;Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da "Biz TBMM'nin geleneklerine sahip çıkacağız. Türban sadece bir simgedir, burada önemli olan zihniyettir. CHP içtüzüğün verdiği bütün imkanları kullanarak gereğini yerine getirecektir" açıklamasını yaptı. Ulusalcı kanatta yer alan Nur Serter, Kamer Genç, Dilek Akagün Yılmaz, Gürkut Acar'ın daha ileri boyutta bir tepkiden yana oldukları kaydediliyor. CHP grubunun yarın saat 11:00'de olağanüstü toplanıp konuyu görüşeceği bildirildi.
AK PARTİ'DEN CHP'YE UYARI
Bu arada AK Parti kanadından CHP'ye yönelik uyarı mesajları geldi. nbsp;Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Twitter'dan "Yoksa CHP, yine Ecevit'in izinden giderek 'atın şu kadını dışarı' mı diyecek? Artık Türkiye eski Türkiye değil. 'Atın şu kadını dışarı' diyenler sandıkta bedelini ödedi, siz de ödersiniz" dedi. AB?Bakanı Egemen Bağış da "Hadi gücün yetiyorsa sokma" dedi.


nbsp;Bu defa CHP, 'Had bildirecek'

"HADDİNİ BİLDİRİNİZ" TALİMATI VERMİŞTİ
Fazilet Partisi'nden 1999 seçimlerinde milletvekili seçilen ve 2 Mayıs 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelen Merve Kavakçı, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in "Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" sözünün ardından DSP grubunun baskısıyla Meclis'ten çıkmak zorunda kalmıştı.

ŞÜKRAN KABAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...