Avrupa ile Asya'nın en uzak noktalarını birleştirdik

Avrupa ile Asya'nın en uzak noktalarını birleştirdik

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 153 yıl önce hayal edilen Marmaray projesinin gerçekleştirildiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül, nbsp;"Büyük projeler önce hayal edilir. nbsp;Sonra bunlar ideal haline gelir ve sonra da iş bilen, kararlı, vizyon sahibi insanlar çıkar ve bunları gerçekleştirirler" dedi. Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Gül, "Zannetmeyelim ki biz sadece Asya ile Avrupa'nın en yakın uçlarını birleştiriyoruz. Biz aynı zamanda Asya ile Avrupa'nın en uzak uçlarını da bu tünel vasıtasıyla birleştiriyoruz. Atlas okyanusundan, Hint okyanusuna kadar kesintisiz bir tren yolu yapılmış oluyor. Yani Pekin ile Londra'nın arasını bağlayan bir tünel olmuş oldu. Bu kadar büyük bir proje. Bu projeyi hayta geçirmenin muhakkak ki gururunu, mutluluğunu birlikte yaşamaya hakkımız vardır. Aziz milletimiz, sizler çok daha büyük hizmetlere layıksınız. Ne kadar çok hizmet edilse bunlar hep sizin hakkınızdır" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...