Ali Babacan, 'Tasarrufu arttırmak için kültürel değişim şart'

/ Kaynak: CHA
Ali Babacan, 'Tasarrufu arttırmak için kültürel değişim şart'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

5. İzmir İktisat Kongresi'nde düzenlenen panelde konuşmacı olarak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim katıldı.

5. İzmir İktisat Kongresi'nde, Deniz Gökçe'nin moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim katıldı. nbsp;Babacan, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 için hedefleri bulunduğunu söyledi. Yakın zamanda 2023 vizyonunu gözönünde tutarak 2014-2018 yıllarını kapsayan beş yıllık plan hazırladıklarını belirterek, "Sadece makro ekonomi değil, yapısal ekonomi de. Gerçekçi hedeflerimize ulaşabilmek için bizim için önemli olan siyasi ve makro ekonomi istikrarını sağlayabilmektir. Bunlar önemli sacayağı olacaktır. Politika düzeyinde öncelikle siyasi seçim, bu kadar sıkı bir politika, ekonomik politika gütmek bir tercih. Bu ülkedeki tasarruflar için elimizden gelen yapılmakta. Belli açıkların giderilmesi için yüzde 38'e kadar sıkılan kemer de asıl endişe kaynağı değil. Siz bütçeye ne kadar dikkat etseniz de eğer malî alanı düzenlemeye ve gözetilmesine dikkat etmiyorsanız, finans sektörü o kadar sert bir darbe alabilir. Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri de darbe alabilir. Hedef odaklı çabalar; hep makro ekonomik çerçeveyi bozmamak için çabalıyoruz. Yaptığımız enerji reformu tasarrufları, biz şu anda mevcut üretim tesislerinin de özelleştirilmesine devam etmekteyiz. Gaz ve petrole çok bağlıyız. Enerji ithalatına daha az bağımlı haline gelmek için dış dengelerde daha rahatlayacağız. Daha yerel kaynaklara yönelmeliyiz. Tasarruf oranlarının arttırılabilmesi için öncelikle kültürel bir değişime ihtiyacımız var. Tüketici makro politikalar kredi hacmini Türkiye'de belli bir düzeyde tutmak istiyoruz. Tüketiciler harcamak istiyor, bankalar kredi vermek istiyor. İşte burada nasıl tasarruf edebiliriz?" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...