8 yıl sonra CHP'ye döndü

/ Kaynak: İHA
8 yıl sonra CHP'ye döndü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Beklenen son... Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun davetine icabet etti

"Rabbim izin verirse Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız" 2005'te dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yolsuzlukla suçlanarak CHP'den ihraç edilen Mustafa Sarıgül, dün dönüş başvurusunu yaptı. İsmi uzun süredir CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyi Başkanlığı adaylığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le CHP arasında ilk sıcak temas dün gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ellerinde çiçeklerle Sarıgül'ü makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından konuşan Keskin, Mustafa Sarıgül'ün resmi başvurusunu yaptığını açıkladı. Keskin, Sarıgül'ün siyasi kimliğini CHP'de kazandığını dile getirerek, "Sosyal demokratlar olarak geçmişte yaşadığımız tartışmaların oluşturduğu korkulara tutsak olmak bize yakışmaz... Türkiye'nin ufkundan bir yıldız gibi parlayan Sarıgül'ün, CHP'ye, yuvasına dönme kararını kutlamaya geldik. Mustafa Sarıgül'le CHP'nin ilişkisi bir kuru dilekçe düzeyine indirilemeyecek kadar büyüktür, anlamlıdır" dedi. Keskin'in bu sözleri Sarıgül'ü ağlattı. Gözyaşlarını silerek konuşmasına başlayan Sarıgül, "Rabbim izin verirse Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımızla birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. İstanbul'da kavga bitecek demokrasi başlayacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından Sarıgül, CHP heyetini uğurladı. Yarın da Ankara'da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek olan Sarıgül'le ilgili karar pazar günü yapılacak MYK toplantısında verilecek.
YOLSUZLUKLA SUÇLAMIŞTI
Deniz Baykal, 2004 yerel seçim sürecinde "Çok dinamik, alev topu gibi, kabına sığmayan, pırıl pırıl, çok sevilen bir belediye başkanı" diyerek partiye getirdiği Mustafa Sarıgül'ü seçim sonrasında kendisine rakip olunca "Rüşvet, yolsuzluk ve kaçak inşaat yapımını göz yummak" suçlamasıyla disiplin kuruluna sevk etmiş, ardından da Sarıgül 2005'te CHP'den ihraç edilmişti.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...