İlk F35'ler 2017'de geliyor

İlk F35'ler 2017'de geliyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin ortak olduğu yeni nesil F-35 savaş uçakları tanıtıldı. Verdiğimiz 100 siparişten ikisini 2017'de teslim alacağız.

Texas eyaletinde 2005 yılından beri yapımı devam eden yeni nesil savaş uçağı F35 Lightning II'nin A, B, C serilerinin yeni kabiliyetleri tanıtıldı. Uçağın üreticisi Lockheed Martin Havacılık ve Uzay Araştırmaları Firması Başkan Yardımcısı Steve O'Bryan, 100 adet F35 uçağı temin edecek Türkiye'nin ilk iki siparişini 2017'de teslim alacağını söyledi. Türkiye'nin başından beri bu programın ortakları arasında olduğunu belirten O'Bryan, "Türkiye ile 250 milyon doların üzerinde yatırımımız var. Türkiye F35'in çok kaydadeğer bir bölümünü üretiyor. Bu parçalar sadece Türk uçakları için değil, aynı zamanda bütün müttefiklerimizin alacağı 3100 uçak için üretiliyor. Ve bu endüstri yıllar boyu havacılık alanında üretime devam edeceği için ekonomik getirisi yüksek olacak'' diye konuştu. F35'ler şu anda sadece ABD, İngiltere ve Hollanda'nın envanterinde var. Kontrat altında ise 8 ülke bulunuyor. F35'in en son eklenen özelliklerinden bir tanesi, önceden hedefin üzerine salıverilen bombaların, yeni çalışmalar sonunda, yerdeki hedefe küresel konumlandırma sistemi sayesinde, güdümlü bir şekilde ulaştırılabilir hale gelmiş olması. Uçak yeni radar sistemi ve sensörler sayesinde çok daha kullanımlı bir hale getirildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...