İbrahim Hacıosmanoğlu, kupayı resmen istedi

İbrahim Hacıosmanoğlu, kupayı resmen istedi

SPOR Haberleri

Trabzonspor, Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonundaki şampiyonluğun kendilerine verilmesi için TFF Yönetim Kurulu'na dilekçe verdi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na başvuru yaptı. Hacıosmanoğlu, dilekçesini verdikten sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı.Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, resmi müraacat yaptıklarını ifade ederek, "Futbol camiasının sorunlarını konuştuk. Futbolun topluma daha adaletli nasıl hizmet edebileceğini konuştuk. Sorunlar kişilerle ve kurumlarla değil, ahlakla alakalı. Kulüp başkanlarının Türk futboluna namuslu ve ahlaklı hizmet edip etmeyeceğine karar vermesi gerekiyor" diye konuştu.
ADALETSİZLİK DÜZELTİLMELİ
Ülke futbolunun UEFA ve FIFA'ya bağlı olduğunu hatırlatan Trabzonspor Başkanı, "Uygulamaların birbirine paralel olması lazım. Bugün UEFA'nın yaptırımları var, yarın da FIFA'nın olacak. Ortada bir adaletsizlik varsa bunun düzelmesi gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebileceğimizi iştişareyle, iletişimi had safhada tutarak yapmamız gerekiyor. Bunların hepsi düzelir ama Türk futbolunun ahlak sorunu var. Bu da federasyonun kurullarıyla tek başına düzeltebileceği bir durum değil. Biz önce kendimizi çek edeceğiz. Adaletli hizmet edip etmeyeceğimize karar vereceğiz. Eğer siz adaletli olursanız, sizi yönetenler de bunun paralelinde hizmet etmek zorundalar. Önce kendimize bakacağız" diye konuştu.
ÖZERTEN NE DEMEK İSTEDİ?
TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten ise, "Verilen dilekçenin içeriğini bilmiyorum. Trabzonspor'un verdiği dilekçe, yönetim kurulumuzda gerekli şekilde incelenecek ve cevabı verilecektir. Temelde, ahlak ve kalkınma açısından Trabzonspor'la ayrı düştüğümüz bir konu olmadı. Biz de onun peşindeyiz. Türk futbolunun geleceği için en sağlıklı ortamı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz" açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...