Başbakan Erdoğan, 'Gençler bunları biliyor mu'

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan, 'Gençler bunları biliyor mu'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan, gençlere AK Parti öncesinin çok iyi anlatılması gerektiğini ifade ederek açıklamalarda bulundu

Başbakan Erdoğan, gençlere AK Parti öncesinin çok iyi anlatılması gerektiğini ifade ederek, "Gençlerimiz bu ülkede sermayenin hükumet kurup hükumet indirdiğini acaba biliyor mu? Medyanın hükumet kurup hükumet indirdiğini acaba biliyor mu? Kot pantolonlarla başbakan uğurlayıp başbakan kabul ettiklerini biliyor mu?" dedi.


"AYAĞINDA AYAKKABISI BULUNMAYAN YAVRUCAĞIN SIZISI BENİM SIZIMDIR"
Sırtında paltosu olmayanın, ayağında doğru dürüst bir ayakkabısı bulunmayanın karda üşüyerek yürüyen tir tir titreyen parmağı ile kalem tutmaya çalışan her bir yavrucağın sızısının kendi sızısı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Benim, sızımdır sizin de sızınızdır. Filistin'in, Mısır'ın, Suriye'nin, Irak'ın, Afganistan'ın, Somali'nin, Myanmar'ın yeryüzündeki her mazlumun her mağdurun halkın sorumluluğu bizim hepimizin tüm bu kadronun üzerindedir. Bu teşkilat en üst kademeden en alt kademeye kadar bu ülkenin, milletin ve insanlığın meselesini eşit derecede omuzlamış ve emaneti eşit derecede paylaşmıştır. Bu salonda bulunan ya da bulunmayan AK Parti teşkilatı içindeki her bir kardeşim her gece başını yastığa koyduğunda 'bugün Hak için, halk için, vatan için ne yaptım' bu soruyu sormak, kendi iç muhasebesini her an yapmak zorundadır" diye konuştu.


"AK PARTİ'DE İÇİNDE 11 YILDIR SEN-BEN KAVGASI BEKLEYENLER VAR"
Kendisi ve teşkilatıyla ilgili birilerinin yıllardır anlayamadığı önemli bir hususun bu olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu kadro fedakarlık üzerine kurulmuş bir kadrodur. Bu kadro şahsi çıkarlar çerçevesinde değil millet, ülke, insanlık çıkarları çerçevesinde teşekkül etmiş bir kadrodur. Bu kadro en önemlisi kardeşlik üzerine inşa edilmiş temeli kardeşlikle muhabbetle dayanışma ile atılmış bir kadrodur. AK Parti'de içinde 11 yıldır sen-ben kavgası bekleyenler var. Bütün siyasi istikbalini birşeyler üretmek üzerine değil AK Parti içinde temenni ettikleri nifak üzerine kurmuş bunun için pusuda dışarıda bekleyenler var. 11 yıldır işte bunların heveslerini kursaklarında bıraktık. Bundan sonra da onları hayal kırıklığına uğratmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bizim hareket tarzımız bellidir. Bizim dava şuurumuz kadar dava ahlakımız da yüzyılların içinden şekillenip gelen bir ahlaktır. Bu parti içinde bir kardeş kavgası bekleyenler 11 yıl boşuna beklediler, bundan sonra da boşuna bekleyecekler. Tek tek şu salonda bulunan kardeşlerim hepsinin bunda sorumluluğu vardır. Hepimiz faniyiz, bugün varız yarın yokuz. Ebediyete intikal ettiğimizde arkadan gelenler acaba hemen defterleri düzmeye mi başlayacaklar. Bu hassasiyet çok önemli."


"FETRET DÖNEMİNE, BİR FETRET İKLİMİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
"Unutmayın. Bizim fetretimiz milletin fetretidir" diyen Başbakan Erdoğan, "Öyleyse biz bir fetret dönemine, bir fetret iklimine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. İktidar olmalarının millet için yaptıklarının yanında millete verdikleri sözler olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Allah'ın izni ile hiçbir sözümüzden geri dönmeyeceğiz. Geri dönmeyecek bu sayede milletimizin gönlündeki yerimizi hiç sarsmayacağız. Bu teşkilatın birikimi ve feraseti her yeni duruma taze çözümler üretebilecek kadar engindir. Kaos belirsizlik bilinmezlik gibi kavramları hareketimiz için asla kabul etmiyoruz. AK Parti'nin rotası istikrar ve güvendir, bunun dışındaki herşey teferruattır. Bizim ayrımcılığa kapılıp hedefinden istikametinden şaşan bu şekilde millet nezdinde itibarını kaybeden siyasi hareketlerden biri olarak görenler yanılıyorlar. Biz asla onlardan biri olmayacağız" ifadelerini kullandı.


"BU GENÇLERİMİZ KOALİSYON NEDİR HİÇ TECRÜBE ETMEDİLER"
Sermaye ve medyaya yüklenen Başbakan Erdoğan, geçmişte yapılan eleştirileri hatırlattı. Geçmişte yapılan olumsuzluklara rağmen yollarına devam ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "2013 bitiyor, 2012'de bu ülkedeki sermaye çevreleri, medya çevreleri, köşe yazarları şu ifadeleri kullandılar: '2013 2012'den çok daha zor olacak'. Şimdi de 2013 bitiyor. Aynı çevreler, hatta bugün de baktım ne yazıyorlar diye açıklamalara baktım: '2014 2013'ten çok daha zor olacak' Kardeşlerim, biz işimizi belli çevrelerden aldığımız talimatla veya göbek bağı ile bir yerlere bağlı olarak yürütmüyoruz. Biz kendi kararımızı kendimiz veriyoruz, adımlarımızı da kendimiz atıyoruz. Türkiye'nin demokrasi tarihinde kesintisiz 11 yıl hizmet veren yegane parti AK Parti'dir. 11 yıl kesintisiz iş başında olmak bir avantajdır. ancak burada çok önemli bir dezavantajımızı dikkatlerinize sunmak istiyorum. 11 yıl önce 3 Kasım 2001 seçimlerine girerken 10 yaşında olan siyasetle ilgilenmeyen ülke meselelerine henüz idrak edemeyen çocuklarımız bugün artık 21 yaşına ulaştılar. Belki de bu seçimlerde ilk defa oy kullanacaklar. Bu gençlerimiz Türkiye'nin yaşadığı sorunları, atlattığı badireleri yaşamadılar. Bu gençlerimiz koalisyon nedir hiç tecrübe etmediler. Ortalama 16 ayda bir hükümet değişmesini görmediler, yaşamadılar" dedi.


"BU ÜLKENİN GENÇLERİ KOT PANTOLONLARLA BAŞBAKAN KABUL EDİLDİĞİNİ BİLİYOR MU?"
1946 ile 2002 yılı arasında geçen 56 yıllık dönemde 43 hükümetin görev yaptığını anımsatan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "56 yılda 43 hükümet. Bu da demektir ki çok partili dönemde demokratik dönemde bizim hükümetlerimize kadar bir hükümetin ortalama iktidar süresi sadece 16 ay. Böyle bir ülkede istikrar olur mu, güven olur mu? Böyle bir ülkeye uluslararası sermaye küresel sermaye gelir girer mi. Menderes, Demirel, Özal dönemlerini kenara koyarsanız ortalama 16 ay bile değil, daha da aşağıya düşer. Demokrasi tarihimize de maalesef istikrar namına geriye hiçbirşey kalmayacaktı. Yüksek enflasyon ortamını, yüksek faiz dönemlerini, ekonomik krizleri, siyasi krizleri, vesayet sistemini, hatta çeteler dönemini cuntalar dönemini bu gençlerimiz sadece duydular, sadece okudular. Bu gençlerimiz bu ülkede sermayenin hükümet kurup hükümet indirdiğini acaba biliyor mu? Medyanın hükümet kurup hükümet indirdiğini acaba biliyor mu? Kot pantolonlarla başbakan uğurlayıp başbakan kabul ettiklerini biliyor mu? Neyse sonra kendisi dedi ki 'pijama giymedim kot pantolon giymiştim'. Onun dediğine saygı gösterelim. 11 yıllık AK Parti döneminin Türkiye'ye neler kazandırdığını anlamak noktasında bu gençlerimiz tecrübe bilgiye sahip değiller. Esasen muhalefet partilerinin durumu bu gençlerimize az çok fikir veriyor. Gençmişsin alışkanlıklarından vazgeçmeyen statükodan beslenen tamamen statik bir yapıya sahip olan muhalefet partileri, gençlerimizin AK Parti'yi anlamalarına bir kıyas yapmalarına imkan tanıyor. Bu gençlerimize eski ve yeni Türkiye'yi çok iyi anlatmak zorundayız. Nerden dereye geldiğimizi hangi zorlukları yaşadığımızı hangi engelleri aşarak Türkiye'yi bu seviyeye taşıdığımızı gençlerimize izah etmek durumundayız."


"BİZ DAĞLARI DELDİK"
Konuşmasında gençlere de seslenen Başbakan Erdoğan, "Asırların projesi olan Marmaray'ı açtığımızda sosyal medyada birileri çıktı 'tabiki yapacaksınız bu sizin vazifeniz' dedi. Eyvallah. Biz vazifemizi yerine getiriyoruz ama sevgili genç kardeşlerim bizim bugüne kadar hakkıyla yerine getirdiğimiz vazifeyi 10 yıllar boyunca hükümetler niçin yerine getirmediler. Bu milletin evlatları siz bugünün gencisiniz. Dünün gençleri olarak bizler patika yollarda araba kullanmaya mecbur muyduk. Oralarda seyahat etmeye mecbur muyduk. Rize'ye giderken dağlardan burunlu otobüslerden aşağıya bakmaya kalktığın zaman 'acaba ne zaman yuvarlanacağız' diye yolculuk yapmaya mecbur muyduk. İki araç yan yana geçemiyordu. Benim Antalya'da yaşayan kardeşlerim iyi bilir. Acaba buraları duble yollara bölünmüş yollara çeviren iktidar acaba hangi iktidar. Onların görevi değil miydi niçin bunları yapmadılar. Dağları Ferhat gibi delmek suretiyle Şirin'e kavuşturan bu iktidardan önceki iktidarlar niçin delemiyorlardı. Dünya yapıyordu bunları, ama onlar dünyadan bihaberdiler. Biz dağları deldik" şeklinde konuştu.


"EMEKLİ MAAŞLARININ KUYRUKLA ALINDIĞI GÜNLERDEN BUGÜNLERE GELDİK"
Marmaray projesinin 153 yıllık bir hayal olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, bu projeyi Sultan Abdülmecid'in 153 yıl önce hayal ettiğini söyledi. Erdoğan, "Marmaray 153 yıllık bir hayaldi. Şimdi ben gençlerimize söylüyorum, Sultan Abdülmecid 153 yıl önce bunu hayal etmişti. Sultan Abdülhamit bunun mimari çizgilerini çizdirmişti. Onların hayaliydi bu. Osmanlı devletinde de Cumhuriyet tarihinde de bu hayal, bu rüya gerçeğe dönüştürülemedi. Acaba niçin? Bu soruyu bu akıllı gençlerimiz acaba niçin sormaz. Sevgili gençler. Tüp geçit dedim de aklıma tüp kuyrukları geldi. Tabi bugün birçok genç tüpün ne olduğunu, evde niçin kullanıldığını bile bilmiyor. Çünkü artık Türkiye'de birçok eve tüp girmiyor. Doğalgaz giriyor. Ama bundan 20-30 yıl önce büyükşehirlerde dahi evde tencereyi kaynatacak tüp bulunamıyor, tüpçülerin önünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Kıymanın, şekerin kuyrukla alındığı, emekli maaşların, kitabın, defterin, kalemin sağlık hizmetlerinin kuyrukla alındığı günlerden biz bu günlere geldik sevgili gençler. Evet biz vazifemizi yapıyoruz vazifemizi de hakkıyla yapıyoruz ama bu ülkede o asli vazifeler yapılmadı. Millet kuyrukta hayati ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken milletin kaynakları yolsuzluklarla çarçur edildi. Gençler annenize babanıza dedenize sorun gerçekten böyle miydi diye. Onlar anlatacaklardır" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...