32. Kitap Fuarı açıldı

32. Kitap Fuarı açıldı

YAŞAM Haberleri

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, "Tarih: Geçmişteki Gelecek" temasıyla bugün açılıyor. 690 yayınevinin katılacağı, 10 Kasım'a kadar sürecek.

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, "Tarih: Geçmişteki Gelecek" temasıyla bugün açılıyor. 690 yayınevinin katılacağı, 10 Kasım'a kadar sürecek. 10 Kasım'a kadar sürecek fuarın onur yazarı tarihçi Taner Timur, onur konuğu ise Çin Halk Cumhuriyeti. Fuara yurtdışından 200 yayınevi katılıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece'de düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı; 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 300 etkinlik ve yüzlerce imza günüyle kapılarını bugün açıyor. Fuarın onur yazarı tarihçi akademisyen Prof. Dr. Taner Timur, fuar süresince paneller ve söyleşilerle okurlarıyla buluşacak. Fuarın bu yılki ana teması ise "Tarih: Geçmişteki Gelecek". Fuarın onur konuğu Çin Halk Cumhuriyeti, bugünden itibaren 5 Kasım'a kadar Uluslararası Salon'da yer alacak. Çin'den 100'ün üzerinde yayınevi fuara katılırken Çin'in önde gelen 17 yazarı fuarın konuğu olacak. Çin Yazarlar Derneği Başkanı Tie Ning ve Wang Gang gibi yazarların yanı sıra genç kuşaktan Zhang Yueran, Jiang Nan, Wei Wei fuara katılacak yazarlardan sadece birkaçı.


KALİGRAFİ ATÖLYESİ


Çin yayın sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye'den yayıncılarla bir araya gelerek sektörel buluşmalar gerçekleştirecek. Kaligrafi sanatının önemli isimlerinden Pang Zhonghua da fuarda bir atölye çalışması yapacak. Çin, ayrıca fotoğraf ve antik kitaplardan oluşan 2 sergi ile fuarda yer alacak. Bu yıl, Uluslararası Salon kapsamında 28 ülkeden 200 yayınevi, telif ajansları ve yayıncı birlikleri 5 Kasım'a kadar 12 No'lu Hol'de yer alacak. Fuar bu yıl da yayıncılık sektörünün gelişen yüzü dijital yayıncılık, e-kitap ve yeni uygulamaları, "Dijital Yayınlar" salonu ile okuyucu ve katılımcılarla buluşturuyor. Kitap fuarının bir diğer yeniliği ise özellikle öğrencilere yönelik tümkaynak kitapların bir arada yer aldığı Eğitimve Kaynak Kitaplarla Sınavlara Hazırlık Salonu. 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilir. İstanbul Kitap Fuarı, kapanış günü olan 10 Kasım Pazar akşamı 19.00'a kadar gezilebilecek.


İMZA GÜNLERİ


Ahmet Ümit-Everest 16.00
Ataol Behramoğlu-Cumhuriyet 15.00
Ayşe Kulin-Remzi 14.00
Behiç Ak-Günşığı 11.00
Buket Uzuner-Everest 18.00
Canan Tan, Altın 15.00

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...