26 yıl sonra içtima heyecanını yaşadılar, işte detaylar

/ Kaynak: İHA
26 yıl sonra içtima heyecanını yaşadılar, işte detaylar

YAŞAM Haberleri  / İHA

26 yıl önce aynı yerde askerliğini yapan 30 kişi, Balıkesir'de bir araya gelerek, komutanları eşliğinde yeniden içtima heyecanı yaşadı.

Vatani görevlerini 26 yıl önce bitirmelerine rağmen her yıl bir araya gelen İzmir 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nın eski askerleri, Edremit Körfezi'ndeki Güre beldesinde buluşarak tatil yaptı. Asker arkadaşlarının buluşma etkinlikleri, her yıl bir asker arkadaşlarının yaşadığı şehirde gerçekleştiriliyor. Aynı bölükten 30 askerin 2 günlük tatilinde anılar canlanırken, bölük komutanı Emekli Başçavuş Kadir Erikçi, askerlerine yeniden içtima yaptırdı. Nizamettin Doğanay isimli asker arkadaşlarının çabalarıyla her yıl farklı bir ilde toplanan 57. Topçu Tugayı askerleri, önümüzdeki yıl Adana'da ve ardından İzmir ve Romanya'da toplanarak hasret giderecek. Gerçekleştirdikleri her buluşma için üzerlerinde, "57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası" yazılı kıyafetler yaptıran asker arkadaşları, son yaptıkları buluşmadaki tişörtlerine "Karargah Tatilde" yazısı ilave ederek, tatil sezonu kapanmış olsa da 2 günlük tatil yaptı.Konakladıkları denize sıfır termal otelde askerlerine sabah içtiması yapan bölük komutanı Emekli Başçavuş Kadir Erikçi'ye eski bir askeri tekmil verdi. 26 yıl önce emekli olduğu asker ocağı gözünde canlanan Erikçi, 30 kişilik bölüğe, "Rahat. Nazır ol" komutu verdi ve "Nasılsın asker?" dediğinde de eski askerleri hep bir ağızdan "Sağ ol" diyerek komutanlarını gururlandırdı.Deniz kenarında gezintiye çıkan askerlerine, "Haydi sabah sporu yapılacak. Geçin sıraya" diyen Emekli Başçavuş Kadir Erikçi, askerlerin rahat davranışları karşısında espri yaparak, "Haydi şinav ve mekik çekin. Sabah sporu yapalım. Mıntıka temizliği, sabah sporu, içtima yok bunlarda. Askerlerim iyice sivilleşmiş. Ne yapalım?" dedi.Askerlik yıllarında komutanlarını çok sevdiklerini ifade eden 30 arkadaş, şimdi de ne emir verirse yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı. Dostluklarının ve yıllık buluşma programlarına yaşamları süresince devam edeceklerini söyleyen asker arkadaşları, askerlik yıllarında çekilmiş fotoğraflara bakıp sohbetler etti.
"BİZİM DOSTLUĞUMUZ ÖLENE KADAR SÜRECEK"
İlerleyen yaşına rağmen yetiştirdiği askerlerinin isteklerini kırmayarak her yıl buluşmalara katılan Emekli Başçavuş Kadir Erikçi, "Kışlamızda vatani görevlerini yürüten askerlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu 8'nci toplantımız oldu. İnşallah her yıl ve ömrümüzün sonuna kadar bu toplantılar devam edecek. Seneye Adana'dayız. Ondan sonra İzmir Bornova ve ardından Romanya'da buluşacağız. Bu evlatlarımın çoğunluğu 68/2 tertip askerlerden oluşuyor. 40 sene askerlik yaptım ve böyle birbirine tutkun bir tertip askerim olmadı. Çok mutluyum. Yavrularımın gözlerinden öperim. Nizamettin askerime bu buluşmaları gerçekleştirdiği için ve şu anda otel müdürlüğü yapan askerim ve yazıcım Haluk Özmen'e de minnettarız. Türkiye'nin her yerinden gelen vefalı askerlerimi çok seviyorum" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...