Binali Yıldırım: FETÖ gelecek, hesap verecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Binali Yıldırım: FETÖ gelecek, hesap verecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

“FETÖ ve PKK ‘hayır’ çıkması için gece gündüz çalışıyor. Kandil’de bir panik var, endişe var. ‘Evet’ çıkacak, siz de biteceksiniz, başka yolu yok.”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kırşehir ve Nevşehir’de düzenlenen mitinglerinde vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda mitingde milletle omuz omuza çıkılan bu demokrasi yolculuğunda bazı tatsız olayların da yaşandığına dikkati çekerek,  “Almanya’da iki bakanımızın memleket sevdalıları, Türkiye’den göç eden gurbetçilerimizle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. Demokrasi önüne set çekilemez” diye konuştu.
Yıldırım, 15 Temmuz’un milletçe yaşandığını vurgulayarak, o dönemde demokrasiyi, özgürlükleri ağzından düşürmeyen ülkelerin bazılarının ise nasıl sus pus olduklarına herkesin şahit olduğunu ifade etti. Ama bu milletin çıktığı yoldan asla dönmediğini ve dönmeyeceğini kaydeden Yıldırım, o gece FETÖ’nün karşısında topyekün bir milletin bulunduğunu, ikinci kurtuluş savaşının milletle kazanıldığının altını çizdi. Başbakan Yıldırım, kendisini dinleyen gençlere “Gençler, sizin geleceğinizi karartmaya çalışan o karanlık gecenin sorumlusu olan FETÖ gelecek, hesabını verecek. Yine bugün şartlar ne olursa olsun, bu kutlu yürüyüş devam edecek. FETÖ, Pensilvanya’da ‘hayır’ çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. PKK terör örgütü de ‘hayır’ çıkması için gece gündüz çalışıyor. Kandil’de bir panik var, endişe var. PKK’nın elebaşları ne diyor biliyor musunuz? ‘Evet çıkarsa, biz yandık, biz biteriz.’ ‘Evet’ çıkacak, siz de biteceksiniz, başka yolu yok. Bu aziz millet ülkesini, bayrağını, devletini, milletini seven bu gençler demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” şeklinde seslendi. 
Başbakan Yıldırım, “rejim değişiyor” iddialarını eleştirerek, şöyle devam etti: Türkiye’de rejim sorunu yok. Değişime direnen bir ana muhalefet sorunu var. Asıl problem CHP’nin kafasında. Başörtüsü problemi olduğu zaman yasağı ne için aldırdılar, rejim değişecek diye. Başörtüsü yasağı kaldırıldı, rejim değişti mi? Milletin bunları tanıması lazım. Bunlar milleti korkularla bu günlere getirdiler.  Bu sistemle vekil iktidarından millet iktidarına geçiyoruz.
Akşam da Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası tarafından verilen yemekte konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin kara bir kıştan çıktığını belirterek, “Referandum sonrasında Türkiye uçuşa geçecek. O zaman bizi tutabilene aşk olsun” dedi.

MİTİNGE MERKEL ARASI
Bundan sonra farklı bir yol izlenecek

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonla görüşeceğini belirterek mitinge ara verdi. Telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin bilgi veren Başbakan Yıldırım,  “Son günlerde Almanya’da halk oylamasına yönelik yapılacak vatandaşlarla buluşmalara kısıtlama getirilmesi, iptal edilmesi konusunu Sayın Merkel’le konuştum. Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin Dışişleri Bakanları bir araya gelecekler, bu konuya da bir açıklık getirecekler” dedi. Yıldırım CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Almanya programını iptal etmesini ilişkin de “Sayın Baykal ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılaşmaması için böyle bir karar almış olabilir veya Türkiye’ye karşı böyle bir tutum ortaya konmasına tepki olarak bu kararı almış olabilir. Tabii ki eğer böyleyse Sayın Baykal’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Binali Yıldırım: FETÖ gelecek, hesap verecek
“HELE BİR FIRÇA ÇEKEYİM”
Başbakan Yıldırım, Nevşehir’de ‘Ayakkabınızı boyayayım’ diyen boyacının isteğini kırmadı. Yıldırım’a ayakkabı boyacısı, "Önce bir fırça çekeyim Başbakanım" dedi. Bunun üzerine Başbakan’ın, "Ayakkabıya çek fırçayı. Bak görüyor musun? Vatandaş fırça da çekiyor. Hakkıdır, her şeyi yapar" sözleri çevredekileri güldürdü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...