İlk grup sınırdan geçti! Peşmerge Kobani'de

İlk grup sınırdan geçti! Peşmerge Kobani'de

DÜNYA Haberleri

Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin IŞİD örgütü militanları ile savaşmak üzere Kobani'ye gönderdiği peşmergeler kente giriş yapmaya başladı.

nbsp;Merkezi Londra'da bulunan muhaliflerin oluşturduğu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 peşmergenin Kobani'ye girdiğini duyurdu. Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Osman Rişeyi, "10 kişilik bir Peşmerge grubu Suruç'tan Kobani'ye geçti. Bunlar, Peşmergelerin Kobani'de görev yapacağı yeri tespit edecek" dedi. Kobani'deki çalışmaların tamamlanmasının ardından kalan 150 peşmergenin gruplar halinde Suriye tarafına geçeceği açıklandı. Mürşitpınar Sınır Kapısı güzergâhında bulunan Çukobirlik'te bekletilen peşmergelerin 85'i hava yoluyla, 65'i ise kara yoluyla gelmişti. nbsp;Suriye ise peşmerge güçlerinin Kobani'ye nbsp;geçişini iç işlerine müdahale ve toprak bütünlüğünün "alenen ihlali" olarak nitelendirdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın sert ifadeler kullanılan açıklamasında, "Türkiye yabancı güçlerin ve terörist grupların Suriye'ye girmesine izin vererek bir kez daha komplocu rolünü gösterdi. Türk hükümeti ve iş birlikçi tarafların bu utanç verici tutum ve davranışlarını bir kez daha şiddetle kınıyoruz" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...