Eritre, 'Husilere silah temini' iddiasını yalanladı.

/ Kaynak: AA
Eritre, 'Husilere silah temini' iddiasını yalanladı.

DÜNYA Haberleri  / AA

Eritre Dışişleri Bakanlığı, İran silahlarının Eritre aracılığıyla Yemen'deki Husiler'e ulaştırıldığı iddialarını yalanladı.

Eritre Dışişleri Bakanlığı, Eritre'nin, Yemen'de kontrolü ele geçirmeye çalışan Şii Husi güçlerine İran silahlarını ulaştırdığına dair uluslararası medyada çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı. Eritre Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Yemen resmi kaynakları ile diğer bazı medya kuruluşları, Husi güçlerinin, İran'ın temin ettiği silahları Eritre üzerinden aldıklarına yönelik iddiaları gündeme getirmiştir. Bu iddialar, tamamıyla gerçek dışı ve uydurmadır. Geçmişte, topraklarında İsrail askeri üssü bulunduğuna ilişkin yalan, mesnetsiz ithamlarda adı geçen Eritre'ye yönelik suçlamalar, bugün İran adı kullanılarak tekrar servis ediliyor. Eritre'de ve egemen olduğu adalarda hiçbir yabancı devletin askeri üssü bulunmamaktadır" denildi. 11 madde halinde sıralanan açıklamada, Yemen ile Eritre halklarının kardeş olduğu vurgulanarak, Yemen'in toprak bütünlüğü ve barışının Eritre için diğer ülkelerden daha önemli olduğu ifade edildi. Eritre'nin, topraklarını hiçbir zaman başka bir ülkeye askeri müdahale için açmadığına işaret edilen açıklamada, "Eritre, Yemen'deki anayasal ve meşru yönetimi tanımaktadır" ifadesine yer verildi. Açıklama ayrıca, söz konusu iddiaların hangi kaynak ve çevrelerce ortaya atıldığının bilindiği ve dikkatle takip edildiği de belirtildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...