Tayland'da yeni toplu mezarlar bulundu

/ Kaynak: AA
Tayland'da yeni toplu mezarlar bulundu

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland'ın güneyinde insan kaçakçılarının kamp kurduğu sanılan bölgede yeni toplu mezarlar ortaya çıkarıldı.

"Thailand Daily News" gazetesinin, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir polis yetkilisine dayanarak yayımladığı haberde, bölgede beş toplu mezar bulunduğu belirtildi. Bölge, 4 gün önce 26 Rohingya Müslümanı ve Bangladeşli göçmenlere ait cesetlerinin ortaya çıkarıldığı yerden 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu arada, Malezya İçişleri Bakanı Yardımcısı Wan Junaidi Tuanku Jaafar, Bangladeş'ten gelen göçmenleri Tayland'daki ormanlarda rehin tutan insan kaçakçıları arasında vatandaşlarının da bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan kaçakçılarının milliyetlerinin bilinmediğini belirtti.
Tuanku, "Operasyonun detayları henüz bilinmiyor. Ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olana kadar herhangi bir yorum yapamayız" dedi.
Tayland'ın güneyindeki ormanlık alanda 26 göçmenin cesedinin bulunmasının ardından başlatılan operasyonda 3 Taylandlı ve bir Myanmarlı yetkili gözaltına alınmıştı.
Tayland medyası, yaklaşık 800 göçmenin tutulduğu kamptaki insan kaçakçıları arasında Malezyalıların da bulunduğunu ileri sürmüştü.
Tayland Rohingya Derneği'nin eski Başkanı Abdül Kemal, "Bangkok Post" gazetesine yaptığı açıklamada, Tayland ile Malezya arasındaki sınır bölgesinde insan kaçakçılarının kullandığı en az 60 kamp bulunduğunu, bunların büyük bir kısmının sınırın Malezya kısmında yer aldığını kaydetmişti. Kemal, "Her bir kampta 150 ila 800 kişi bulunuyor" ifadesini kullanmıştı.
Göçmenlere geçici sığınma hakkı tanıyan Malezya, dünyada en fazla göçmen nüfusuna sahip ülkeler arasında yer alıyor.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), 2014'ün ilk yarısında 146 bin göçmenin Malezya'daki ofise kayıt yaptırdığını, bunların büyük bir kısmının Myanmar ve Bangladeş'ten geldiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...