Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

/ Kaynak: AA
Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin kemer sıkma politikaları binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Birleşik Krallık'ta bu ay başında yapılan genel seçim sonucu tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti'nin kemer sıkma politikaları yüzlerce binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İNSANLAR TRAFALGAR'A AKIN ETTİ

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in bugün parlamentonun yeni yasama dönemini açması ve hükümetin programını okumasını takiben, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yüzlerce gösterici, başkentin ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplandı.

"AKŞAM YEMEĞİNDE ŞAMPANYA İÇERKEN PROTESTOCULAR"

Trafalgar'dan Başbakanlığın bulunduğu Downing Sokağına doğru yürüyen grup, üzerilerinde, "Kesintilere hayır", "Muhafazakarları def edin", "Kesintileri Muhafazakarlara yapın" yazılı pankartlar taşıdı.

Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

Bu sırada İngiliz gazeteci Josh Spero, "Ben akşam yemeğinde şampanya içerken protestocular" diyerek bir fotoğraf paylaştı.

BBC PROTESTOLARI GÖRMEDİ

Şampanyası ile protestoları izleyen gazetecinin yanında, İngiltere'nin resmi yayın kuruluşu BBC ise eylemlere yer vermedi.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Başbakanlık binası yakınlarında bir süreliğine duran bazı göstericilerle polisin müdahalesi sert oldu.

Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

"5 YIL DAHA KEMER SIKMAYA HAYIR"

Daha sonra Başbakanlık önünden Parlamento binasına doğru ilerleyen grup "5 yıl daha kemer sıkmaya 'hayır'" ve "Kesintilerle savaşın" benzeri sloganlar attı.

Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

"GREVLERİN DÜZENLENMESİ BİLE YASAKLANACAK"

"Kemer sıkmaya karşı halkın meclisi" ile "Ücretler ve kesintilere karşı ulusal kampanya" isimli gruplar tarafından düzenlenen ve 4 saatten fazla süren gösteriye katılan yüzlerce kişi, gösteri boyunca yeni hükümetin önümüzdeki dönemde yürüteceği politikalarla ülkedeki "sağlık sistemini özelleştireceği", "üniversite harçlarını yükselteceği", "grevlerin düzenlenmesine engel olacağı" nbsp;ve mevcut "konut krizini daha da kötüleştireceği" iddiasında bulundu.

UZUN SÜRELİ EKONOMİK İSTİKRAR

İngiltere Kraliçesi, parlamentoda bugün yaptığı konuşmasında, hükümetin yeni dönemde uzun süreli ekonomik istikrar için çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, bu çerçevede kamu finansmanının kontrol altında tutulacağını ve bütçe açığının azaltılmaya çalışılacağını belirtmişti.

Londra'da polis barışçıl göstericilere müdahale etti

2010 yılındaki genel seçimle kurulan koalisyon hükümetinin 5 yıl boyunca büyük ortaklığını yapan Muhafazakar Parti, İngiltere ekonomisini iyileştirmek için birçok alanda kesintilere gitmişti. David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti 7 Mayıs'ta yapılan genel seçimle tek başına iktidar olmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...