Yemen'de çocuklar hastalıklarla boğuşuyor

/ Kaynak: AA
Yemen'de çocuklar hastalıklarla boğuşuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

UNICEF, Yemen'de milyonlarca çocuğun salgın hastalıklar ve açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de devam eden çatışmaların ülkenin sağlık sistemine büyük zarar verdiği ve milyonlarca çocuğun hastalıklarla boğuştuğunu açıkladı.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında UNICEF Sözcüsü Christophe Boulierac, aşılanmadıkları için 15 yaş altı yaklaşık 2.6 milyon çocuğun kızamığa yakalanma riski taşıdığını söyledi.
Çatışmaların başladığı Mart ayından bu yana 1.3 milyon çocuğun akut solunum yolu enfeksiyonuna maruz kaldığını belirten Boulierac, 2.5 milyondan fazla çocuğun ise temiz su ve kötü hijyen koşulları nedeniyle ishal olma riski altında olduğunun altını çizdi. Boulierac, Mart ayı öncesinde bu rakamın 1.5 milyon olduğunu hatırlattı.
Beslenme bozukluğunun da çocuklar için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Boulierac, 5 yaş altı 500 binden fazla çocuğun ciddi ve aşırı beslenme bozukluğu yaşama riski taşıdığını söyledi. 1.2 milyon çocuğun ise orta seviyede beslenme bozukluğu riski taşıdığını belirten Boulierac, bu sayının çatışmalar öncesindeki rakamların iki katına ulaştığı uyarısında bulundu.
Boulierac, ülkede çatışmaların başladığı Mart ayından bu yana en az 279 çocuğun çatışmalar nedeniyle hayatını kaybettiği ve 402 çocuğun ise yaralandığını ifade etti.
Siyasi istikrarın bir türlü sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Yemen ile Suudi Arabistan sınırındaki bölgeler sık sık çatışma ve saldırılara sahne oluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...