Bir yıl geçti ama ceza yok

/ Kaynak: AA
Bir yıl geçti ama ceza yok

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in Hudayr'in katil zanlılarını yakaladığı ve olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yargı sürecinin ağır işlediği belirtiliyor.

Kudüs'te bir yıl önce Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra yakılarak öldürülen Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın babası, İsrail'in yargı sürecindeki "oyalayıcı" tutumunu eleştirerek, suçluların oğlunun öldürüldüğü şekilde cezalandırılmasını istedi.
Filistinli gencin babası Hüseyin Ebu Hudayr, katil zanlıların yakalandığını ve olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yargı sürecinin ağır işlediğini vurgulayarak, "Söz konusu dava kapsamında 16 duruşma gerçekleştirildi ancak şu ana kadar bir netice alınamadı. Duruşmalarda bazen sanıkların avukatlarına ulaşılamadığı, bazen de sanıklardan birinin sağlık sorunu olduğu söyleniyor. Bir dahaki sefere de herhalde sanıklar için psikolog getirecekler. Mahkemenin sanıklar aleyhine bir hüküm verme konusunu sürüncemede bıraktığını düşünüyorum" dedi.
Hüseyin Ebu Hudayr, yargılanma sürecinin "gayriciddi bir tutumla" ele alındığını ifade ederek, "Davada yargılanan baş sanığın akli dengesinin yerinde olmadığı, diğer iki sanığın da reşit olmadığı öne sürülüyor" diye konuştu.
Katil zanlılarının oğlu Muhammed'i "kaçırıp, üzerine benzin dökerek canlı canlı yaktıklarını" itiraf ettiklerini aktaran Ebu Hudayr, ancak İsrail'in "Filistinlileri gözaltına alma ve hüküm verme" konusundaki hızını, burada göstermediğini belirtti.
Ebu Hudayr, "Davada kısas talep ediyorum. Katillerin de oğlumun öldürüldüğü gibi yakılarak cezalandırılmasını istiyorum. En azından bu olay ibret olur, bir daha benzeri tekrarlanmaz" ifadesini kullandı.
Ebu Hudayr, bir yıl önce öldürülen oğlu için Şufat beldesinde anma töreni düzenleneceğini de kaydetti.
Batı Şeria'da 12 Haziran 2014'te kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin bir süre sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli Muhammed Ebu Hudayr (16), 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. Bölgede infiale neden olan olayı protesto etmek için aylarca gösteriler düzenlenmiş, yüzlerce Filistinli eylemler sırasında gözaltına alınmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...