Afganistan'da çatışma: 6 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da çatışma: 6 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın Cevizcan vilayetinin Hanakah ilçesinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada altı kişi hayatını kaybetti.

Cevizcan Emniyet Amiri Abdulhafiz Haşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, militanların Hanakah'ta bir polis karakoluna saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti. Yaklaşık sekiz saat süren çatışmada beş militanla bir sivil polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Haşi, 10 militan ve beş sivil polisin de yaralandığını kaydetti.
Karakola saldıranların sayısının 500 civarında olduğu bildirildi. Cevizcan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise çatışma sonucu iki polisin öldüğünü, altısının da yaralandığını iddia etti.
İki gün önce de Taliban militanlarının Cevizcan'ın merkezine yakın Carkuduk bölgesindeki polis karakoluna saldırmasının ardından çıkan çatışmada üç örgüt üyesi öldürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...