Bosna Hersek, şehitlerini anıyor

/ Kaynak: AA
Bosna Hersek, şehitlerini anıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna'daki savaşın ardından 'Şehitler Günü' olarak kabul edilen Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde, anma töreni düzenlendi.

Bosna'daki savaşın ardından "Şehitler Günü" olarak kabul edilen Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.
Törene katılanlar, şehitlik anıtı ile merhum İzzetbegoviç'in mezarına çiçek bırakıp dua etti.
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, burada yaptığı açıklamada, bugün vatanı savunurken hayatlarını kaybeden şehitleri andıklarını belirterek, ülkedeki barışı korunması ve bir daha insanların ölmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Bosna Hersek'in, vatanları uğruna hayatlarını kaybedenlerin hayal ettikleri gibi bir ülke haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan İzzetbegoviç, "Şehitlerimizin emanetini koruyacağız" diye konuştu.
İzzetbegoviç, babası Aliya İzzetbegoviç'e dair anıların sürekli canlı olduğunu belirterek, "O olmadan, onun zekası olmadan her şey çok zor ancak onun yolunda ilerlediğimizi düşünüyorum. Onu ve şehitlerimizi memnun edebilmek için çabalıyoruz" ifadesini kullandı.
Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç de Bosna Hersek'in özgürlüğü için hayatlarını feda eden şehitlere borçlarını ödeyebilmek için uğruna hayatlarını kaybettikleri demokratik ve tüm vatandaşları eşit haklara sahip bir Bosna Hersek için çalışmaya, onların ailelerine yardım etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Törene ayrıca, Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Melika Mahmutbegoviç, Bosna Hersek İslam Birliği ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nden yetkililer, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, gazi askerler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...