Hamas, Suudi Arabistan'la anlaşma iddialarını yalanladı

/ Kaynak: AA
Hamas, Suudi Arabistan'la anlaşma iddialarını yalanladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas, Yemen'deki Husilere yönelik operasyonlara katılmaları konusunda Suudi Arabistan'la anlaştıkları yönündeki iddiaları yalanladı.

Hamas, Yemen'de Husilere yönelik operasyonlara katılmak için Suudi Arabistan'la anlaştıkları yönündeki iddiaları yalanladı.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İran'daki Fars Haber Ajansının, Hamas üyelerinin Yemen operasyonuna katılmaları için Suudi Arabistan'la anlaşıldığı şeklindeki haberlerin yalan olduğunu bildirdi.
Zuhri, "Ne Suudi Arabistan tarafından böyle bir şey istendi ne de Hamas böyle bir şey düşünür. Bu yalanlar, Hamas heyetinin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti karalamayı, harekete karşı kışkırtmayı hedefliyor" ifadesini kullandı.
Suudi Arabistan'a 2012'den bu yana ilk ziyaretini gerçekleştiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal'in, geçen çarşamba günü beraberindeki heyetle Riyad'a gittiği, iki gün süren ziyareti sırasında Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüştüğü belirtilmişti.
İran'daki yarı resmi Fars Haber Ajansınca yayımlanan haberde Suudi Arabistan ziyareti sırasında, Meşal'den Husilere karşı yürütülen operasyona katılması için 700 asker istendiği iddia edilmişti.
Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon operasyon başlatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...