'En sevdiğim oğlumu öldürdüler'

'En sevdiğim oğlumu öldürdüler'

DÜNYA Haberleri

Suriye'de yaşanan olayları, halkın acılarını belgeselleştiren yönetmen Tülay Gökçimen, Müslümanlara 'artık sessiz kalmayın' çağrısı yapıyor.

Suriye 1963 yılında gerçekleşen askeri darbeden beri, iç savaşlar yaşıyor. 1970'den bu yana iktidar hükmü süren Esed ailesinin döneminde, binlerce insan işkenceyle, toplu katliamlarla öldürüldü, yine binlercesi kayıplara karıştı. Kendi topraklarında mahkum muamelesi yaşayan Suriyeli kadınlar, yaşadıklarını Tülay Gökçimen'in hazırladığı "Haykırış" belgeseli için anlattı. Yönetmen Gökçimen, belgeseli Pınar yayınlarından kitaplaştırdı. Kitapta savaşa dair çarpıcı bilgiler ve halkın acı tecrübeleri yer alıyor...
Kitap, 2013 yılının Mayıs ayında Türkiye-Suriye sınırında Suriyeli kadınlarla yapılmış görüşmelerden oluşan Haykırış ve 2014 yılında yapılan Suriye Zindanlarında 24 Saat belgesellerinin yazıya aktarımı.
Bunların dışında, belgesellerde yayınlanmayan röportajların devamı da kitapta yer alıyor. Ayrıca kitapta Haykırış belgeselinin anlatıcısı olan Suriyeli aktivist İman Bedir'in de hayat hikayesine yer verilmiş.
Kendisiyle röportaj yapılan Suriyeli kadınlardan biri de Fatma Hamidi. Yaklaşık 7 ay boyunca yoğun bombardıman altında yaşamak zorunda kaldıklarını, rejim tarafından evlerinin tahrip edildiğini söyleyen Fatıma Hamidi, hayatta kalmak için Türkiye'ye sığındıklarını belirtiyor.
Fatma Hamidi ile yapılan röportajın bir kısmı şöyle:
- Suriye'den neden ve nasıl çıktınız?
Orada gördüklerimizin korkusundan, çocuklarım için Suriye'den ayrıldık. 6-7 ay durmadan gece gündüz saldırı ve bombardımanla geçti. Gece gündüz uyumamıza bile fırsat vermiyorlardı, evi arama bahanesiyle tüm evleri tahrip ettiler.
Kendimiz ve çocuklarımız için çok korktu. Ve çıktık, buraya geldik bizi kamplara tıktılar, bunlar nasıl kamplar? Çok zor altında kamptan kampa taşıdılar bizi.
Bir evden başka bir eve, bir çadırdan bir diğerine ve sonunda, dünyada en çok sevdiğim insan büyük oğlum gitti.
Gitti ve Allah yolunda şehit oldu. Yüce Allah'ın adıyla yemin ediyorum ki Allah yolunda şehit olmuştur. Daha 19 yaşındaydı! Yaşı daha 19'du!.. Neden?
- Müslümanlara söylemek istediğin bir şey var mı?
Kurtarsınlar bizi, bu durumdan kurtarsınlar... Yardım etsinler ki, evlerimize vatanımıza ve topraklarımıza geri dönelim. Bu sessizlik neden?
Artık uyansınlar, tüm dünya ayağa kalksın. Artık kimse sessiz kalmasın, tüm dünya ayağa kalkmalı. Suriye halkı ve tüm Müslüman halklar artık sıçrayıp ayağa kalkmalı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...