Mursi'yi zehirleme girişimi iddiası

/ Kaynak: AA
Mursi'yi zehirleme girişimi iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da seçimle iş başına gelmiş Mursi'nin, hapishanede beş kez kendisine yönelik "zehirleme girişimi" yapıldığını söyledi.

Mısır'da seçimle iş başına gelmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, hapishanede beş kez kendisine yönelik "zehirleme girişimi" yapıldığını söylemesinin ardından Arap İnsan Hakları Örgütü, Mısır'daki darbe rejiminin Mursi'den kurtulmaya çalıştığını iddia etti.

Merkezi Londra'da bulunan örgütün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Mısır hapishaneler yönetmeliğine göre Mursi'nin en temel haklarının bile sistematik şekilde çiğnendiği ve 23 Kasım 2013'ten bu yana ailesi ve avukatlarının kendisini ziyaret etmesine izin verilmediği belirtildi.

Açıklamada, "Mısır rejimi, Mursi'yi bir şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyor çünkü onun hayatta kalması rejim için sürekli bir tehdit oluşturuyor" ifadesine yer verildi.

"Mısır makamlarının, Mursi'nin Burcu'l Arab Hapishanesi'nde tutulduğunu söylediğini ancak yerinin rutin bir şekilde değiştirildiğini" kaydeden örgüt, Mursi'nin silahlı kuvvetlere ait bir yerde zorla alıkonulması, devlet başkanlarına özel bir mahkemede yargılanmaması gibi uygulamaların sorgulanması gerektiğini belirtti.

Örgüt, BM ve AB'ye, Mursi ve rejime muhalif siyasetçilerin "ortadan kaldırılması yöntemine son verilmesi" ve bu konudaki ithamların soruşturulması için çağrıda bulundu.

Mursi, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın dünkü duruşmasında, "Yemek yemeyi reddediyorum. Eğer yeseydim bir suç meydana gelirdi" ifadelerini kullanmış, kendisine yönelik zehirleme amacıyla beş kez girişimde bulunulduğunu söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...