BM'den sivillerin hedef alınmaması çağrısı

/ Kaynak: AA
BM'den sivillerin hedef alınmaması çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM, Suriye'de DAEŞ'e karşı düzenlenen hava operasyonları sırasında sivil kayıpların yaşanmaması için çağrısını yineledi.

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de DAEŞ'e karşı düzenlenen hava operasyonları sırasında sivil kayıpların yaşanmaması için her türlü önlemin alınması gerektiği konusundaki çağrısını yineledi.


BM Genel Merkezi'ndeki günlük basın brifinginde konuşan Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin Atme kasabasında salı günü yaşanan saldırı hakkında sorduğu soru üzerine, "Genel Sekreter, Suriye'deki çatışmaların başlamasından itibaren, DAEŞ'e karşı yürütülen her türlü askeri hareketin sivillerin ölümüyle sonuçlanmaması ve saldırıların uluslararası hukuka uygun bir şekilde yapılması hususunda sürekli çağrıda bulundu" diye konuştu.


Dujarric, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Atme kasabasına gerçekleştirdiği operasyonda sivil kayıpların yaşanması konusunda ise, "Elimizde bağımsız bir teyit yok" dedi.


İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kasabasında Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargâh ve silah üretim atölyelerinin vurulduğu saldırıda, aralarında sivillerin bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...