Kopenhag'daki cami kundakçısı şizofren çıktı

/ Kaynak: AA
Kopenhag'daki cami kundakçısı şizofren çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kopenhag'ın Nordvest semtindeki bir camiye ait kütüphaneyi geçtiğimiz pazar günü ateşe vermeye çalışırken kaçan kişi tutuklandı.

Kopenhag'da geçtiğimiz pazar günü camiye ait bir kütüphaneyi yakmaya çalışırken kaçan bir kişi, olaydan kısa bir süre sonra görgü tanıklarının ve güvenlik kamerası görüntülerinin yardımıyla yakalandı. Gözaltına alınan 35 yaşındaki şahıs, gıyabında çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. nbsp;


İleri derecede şizofren hastası olduğu belirtilen zanlı, hakim karşısına çıkarılamadı. Zanlının gözaltına alındıktan sonra nbsp;sevk edildiği adli psikiyatri kliniğinde doktorların bir süre daha hastanede kalmasını uygun bulması nedeniyle mahkemeye getirilmediği açıklandı.


Zanlının, doktorların olur raporu vermesinin ardından ileri bir tarihte yargılanacak. Kimliği henüz açıklanmayan zanlı, "bilerek yangın çıkarmak suçundan" yargılanacak. nbsp;


Yakalandığı sırada üzeri benzin kokuyordu


Polisin kısa süre içerisinde yakaladığı zanlının evinde yapılan araştırmada, evde bulunan elbiselerinin ve ayakkabılarının benzin koktuğu olayda kullanıldığı tahmin edilen iki çakmağın da bulunduğu belirtildi. Zanlının daha önce de benzer suçlardan hüküm giydiği ve geçtiğimiz ay başka bir suçtan dolayı tedavi gördüğü adli psikiyatri kliniğinden çıktığı ifade edildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...