Husiler'den koalisyon askerlerine baskın

/ Kaynak: AA
Husiler'den koalisyon askerlerine baskın

DÜNYA Haberleri  / AA

Husilerin kontrolündeki ajansta yer alan haberde 'Ma'rib'te bir askeri kampa düzenlenen saldırıda, çok sayıda koalisyon askeri öldü' denilidi.

Yemen'deki Ensarullah hareketi (Husiler), Ma'rib'te bulunan bir askeri kampa roketlerle düzenledikleri saldırıda, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine bağlı onlarca askerin öldüğünü iddia etti. Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Husiler, Ma'rib'in Safir beldesinde bulunan bir askeri kampa roketlerle gerçekleştirdiği saldırıda, koalisyon güçlerine bağlı onlarca asker öldü. Safir Havaalanı'ndaki helikopterler ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait askeri ekipmanın kullanılmaz hale geldiği ve silah depolarında yangın çıktığı belirtilen haberde, çok sayıda koalisyon askerinin de yaralandığı aktarıldı. Saldırının ardından söz konusu kampta çıkan yangının uzun süre devam ettiği, bölgeye ambulanslar ve helikopterin sevk edildiği kaydedildi. Olay, henüz bağımsız kaynaklar veya Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından doğrulanmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...