'İsrail'in nükleer denemeleri denetlensin'

/ Kaynak: AA
'İsrail'in nükleer denemeleri denetlensin'

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Ligi üyesi ülkeler, İsrail'in nükleer faaliyetlerinin denetlenmesini öngören bir yasa tasarısını uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'na (UAEA) sundu.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) üyesi ülkeler içerisinde Arap Ligi Grup Başkanı ve Katar'ın Avusturya Büyükelçisi Ali Al Mansouri, İsrail'in nükleer faaliyetlerinin denetlenmesini öngören bir tasarıyı UAEA Genel Kurulu'na sundu.
İsrail'in nükleer anlaşmalara taraf olması için zorlanmasını içeren tasarıya 18 Arap ülkesi destek veriyor.
Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arındırılması hedefine ulaşılması amacıyla İsrail'in nükleer faaliyetlerinin UAEA denetçileri tarafından denetlenmesi istenen tasarıda, İsrail'in denetlenmesi için Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı (NPT) imzalamaya ve UAEA'nın düzenlemelerini kabul etmeye zorlanması talep edildi.
Tasarıda ayrıca UAEA Başkanı Yukiya Amano'nun İsrail'in nükleer faaliyetleriyle ilgili sorumluluğunu yerine getirmesi de talep ediliyor.
ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'nin karşı çıktığı tasarının Cuma günü oylanması bekleniyor.
Her yıl gündeme getirilen tasarı, oy çokluğuyla reddediliyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...