İsrail'den Hamas yetkililerine hac engeli

/ Kaynak: AA
İsrail'den Hamas yetkililerine hac engeli

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail, bazı Filistinli yetkilileri ve akrabalarına, 'İsrail güvenliğine tehdit oluşturduğu' gerekçesiyle hacca gitmelerini engelledi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Milletvekili Yasir Mansur, yaptığı açıklamada, hacca gitmek üzere eşiyle Batı Şeria-Ürdün sınırındaki Allenby Sınır Kapısı'na ulaştığını belirterek, pasaport kontrolü sırasında uzun süre bekletilmesinin ardından İsrailli yetkililerin "İsrail güvenliğine tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle yurtdışına çıkmasına izin vermediğini ifade etti.
Mansur üzüntüsünü şöyle dile getirdi:
"Ben ve eşim için çok zor andı. Hacca gidebilmemiz için her yıl Allah'a dua ettik ancak dini vecibeleri yerine getirmek söz konusu olma bile hareket etmek ve yolculuk yapmak konusunda insan haklarına riayet etmeyen İsrail'den her şey beklenir".
İsrail istihbaratının 20 yıldan beri kendisine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığına dikkat çeken Mansur, İsrailli yetkililerin hacca gitmesi için izin verebileceklerine dair ümidini kaybetmediğini vurguladı.
"3 ay önce umreye gitmeyi denedim, o zaman da engellendim ancak hiçbir zaman ümidimi kaybetmedim" söyleyen Mansur, "İsrailli yetkililere hac için yurtdışına çıkmamın ardından tekrar döneceğime dair taahhüt imzalayabileceğimi dedim fakat onu da kabul etmedi" şeklinde konuştu.
Cenin kentinde oturan Hamas yöneticilerinden Nezih Ebu Avn'ın eşi Hüsniye Hasani Ebu Avn, İsrailli yetkililerin 2 yıl önce hacca gitmek için yurtdışına çıkmak istediğinde aynı gerekçeden dolayı kendisini engellediğine değinerek, bu sefer de yola çıkmasına 2 gün kala yurtdışına çıkma yasağının kendisine ulaştırıldığını kaydetti.
Bu yıl da hacca gidemediğinden dolayı çok üzüldüğü gözyaşları içerisinde aktaran Ebu Avn, hacca gitme kararlılığını, "İsrail'in kararları hacca gitmek arzumu durduramayacak" sözleriyle anlattı.
İsrailli yetkililerin ailesinin bütün fertlerine yurtdışına çıkma yasağı uyguladığını belirten Ebu Avn, yarı felç olan çocuklarını yurt dışında tedavi etmek isteyen kızı ve damadına dahil çıkış izni verilmediğine dikkat çekti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...