Suriyeli insan kaçakçısı: 'Bir ayda 100 bin dolar kazandım'

Suriyeli insan kaçakçısı: 'Bir ayda 100 bin dolar kazandım'

DÜNYA Haberleri

Suriye'deyken doktor olan ve şuan insan kaçakçılığı yapan bir Suriyeli , para karşılığında insanların canını nasıl hiçe saydığını İngiliz basınına anlattı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi muhabiri Richard Spencer İstanbul'da Suriyeli bir insan kaçakçısı ile görüşmesini kaleme aldı. Suriye'den gelip Türkiye üzerinden Yunanistan ve İtalya'ya gitmek isteyen mültecilere para karşılığı onları meçhule sürükleyem Ebu Mahmut, İngiliz basınına eskiden Halep'te doktorluk yaptığını söyledi.
İşte Ebu Mahmut'un anlattıkları;
- Sadece bu ay 100 bin dolar para kazandım
"Bu işten sadece bu ay 100 bin dolar para kazandım. Ancak yaşamım kolay değil. İşe ilk önce Mersin'de başladım. Orada aldığım tekneye İtalyan sahil güvenlik ekipleri el koydu. Her mülteciden 5 bin dolar para almıştım. Bu sayede zarar etmedim ama Interpol tarafından arandığımı duyunca oradaki işi bırakarak İstanbul'a geldim."
- İnsanlar bana güveniyordu
"İlk başlarda kimseden komisyon almıyordum. Ancak paraya ihtiyacım vardı. Bu yüzden komisyonla bu işi yapmaya karar verdim. Doktor olduğum için de insanlar bana güveniyordu. Halep'te iki taraf da beni düşman gibi görüyordu. Muhaliflerin yaralılarını tedavi ettiğim için Esad'ın askerleri beni yakalamak istiyordu. Benim Esad yanlısı olduğumu düşünen muhalifler de peşime düşmüştü. Ben de iki kuzenimi alarak botla Türkiye'ye gelmeye karar verdim. Türkiye yolculuğunda teknemiz battı. Kadın ve çocuklar gözümün önünde denizde kayboldu. Ben kuzenimle 11 saat yüzerek karaya ulaştım."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...