Rus savaş uçakları Suriyeli muhalifleri vurdu

Rus savaş uçakları Suriyeli muhalifleri vurdu

DÜNYA Haberleri

Rusya Parlamentosu'nun, Rus ordusunun yurt dışında görevlendirilmesi yönündeki kararı sonrası Suriye'deki Rus varlığı harekete geçti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rusya Parlamentosu'nda alınan karar sonrası Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiği operasyonda Humus'un kuzeyindeki bölgelere bomba yağdı. Rus kaynaklarına göre operasyonda bölgedekiterörist hedefler imha edildi. Yine yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre operasyonda Talbiseh ve Zafrana da vuruldu. Rus savaş uçakları tarafından bombalanan bölgelerin muhalif güçlerin kontrolünde olduğu belirtiliyor.

- "Çok sayıda kadın ve çocuk öldü"

Rus uçaklarının bombaladığı Talbiseh'de çok sayıda kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Bölgeden yayın yapan Talbisa haber kanalı, operasyon sonrası yaşananların yer aldığı görüntüleri paylaştı.

Rus savaş uçakları Suriyeli muhalifleri vurdu

- "Rus hava gücü Suriye'de"

Yanı sıra Suriye rejiminin haber ajansı SANA'da yer alan açıklamada, Esad rejiminin talebi üzerine Rusya'nın bölgeye hava gücü gönderdiği bildirildi.

- "Rusya, rejime karşı olan tüm grupları hedef alacak"

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad ise Rusya'nın hava operasyonlarında yalnızca terör örgütü IŞİD'i değil, rejime karşı olan tüm grupları hedef almasını umduklarını söyledi. Sputnik'e konuşan Haddad, ''Rusya Hava Kuvvetleri Suriye'deki tüm terörist gruplara saldıracak. Bunlara IŞİD ve El Nusra Cephesi de dahil'' ifadelerini kullandı.

- "Rusya, Suriye'de hava operasyonu gerçekleştirdi"

ABD'li bir yetkili Rusya'nın Suriye'de ilk kez hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. ABD'li yetkili ayrıca hava saldırısından önce Rusya'nın ABD'yi bilgilendirdiğini söyledi. Saldırının Humus yakınlarında gerçekleştirildiği ve IŞİD dışındaki hedeflerin vurulduğu belirtilirken hedefin kim olduğu konusunda net bir bilgi verilmedi.

- Putin: "Esad'a destek sürecek"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada, Esad rejimine hava desteğinin süreceğini ve bölgede bir kara operasyonu düşünmediklerini belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı ise Humus yakınlarındaki operasyonların terör örgütü IŞİD'e yönelik olduğunu, gerçekleştirilen saldırılarda örgütün silah depolarının vurulduğunu öne sürdü.

- Rus Ortodoks Kilisesi'nden Putin'e destek

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye'ye müdahale kararını övgüyle karşılayan Rus Ortodoks Kilisesi, kararı "kutsal savaş" olarak nitelendirildi.

- ÖSO'dan açıklama

Suriyeli muhalifler akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiği operasyonda Özgür Suriye Ordusunun da hedef alındığını duyurdu.

- Rus savaş uçakları Lazkiye'de böyle görüntülenmişti

Rus savaş uçakları Suriyeli muhalifleri vurdu

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...