Mısır polisi 4 İhvan üyesini katletti

/ Kaynak: AA
Mısır polisi 4 İhvan üyesini katletti

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır polisi dün İskenderiye'de bir eve yaptıkları baskında 4 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesini katletti.

Mısır'da güvenlik güçlerinin Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 4 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Darbeci Sisi'ye bağlı güvenlik güçlerinin gerekçesi ise, bu 4 kişinin eylem hazırlığında olduğu gerekçesi. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İskenderiye kentinde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği baskında İhvan mensubu 4 kişinin öldürüldüğü belirtildi.
- "Eylem hazırlığındaydılar"
Öldürülenlerin, Muhammed Ahmed Yusuf el-Amuri, Ammar Muhammed Abdulmecid Muhammed, Hamade Muhammed Feth el-Bab ile Muhammed Hamda Abdulvehhab Zeyd isimli kişiler olduğu ifade edildi. Açıklamada, "İhvan üyelerinin polisi hedef alacak bir eylem planı hazırladığı sırada binaya yapılan baskında, güvenlik güçlerine ateş açtığı, güvenlik güçlerinin verdiği karşılık sonucu öldükleri" iddia edildi. Söz konusu iddiaya dair İhvan'dan ya da bağımsız bir kaynaktan henüz açıklama yapılmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...