'Yeni fasılların açılmasının zamanı geldi'

/ Kaynak: AA
'Yeni fasılların açılmasının zamanı geldi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılması çağrısına AP üyeleri de destek verdi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılması çağrısına Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri de destek verdi. AP üyeleri, seçimlerin ardından "artık yeni fasılların açılması ve katılım müzakerelerine yoğunlaşılmasının zamanının geldiğini" söyledi.
Türkiye, 2005 yılında başlayan AB katılım müzakereleri sürecinde, çıkarılan engeller nedeniyle bugüne kadar müzakerelere konu 33 fasıldan 14'ünü açarken sadece bir faslı kapatabildi. Ankara, AB'ye yeni fasıllar açması için sürekli olarak çağrıda bulunuyor.
Türkiye'nin bu çağrısına AP üyeleri de destek verdi. AA muhabirine konuşan üyelerden Cristian Dan Preda, "Meclis çoğunluğuyla sağlanmış istikrar ve meşruiyet, yeni hükümetin AB ile müzakereler ve reformlara odaklanmasına izin verecektir" dedi.
Diğer bir üye Victor Boştinaru da "Artık AB'nin Türkiye ile katılım müzakerelerinde ilerlemesinin ve yeni fasıllar açmasının zamanı geldi" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...