HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Düşen Rus uçağının Mısır'a aylık faturası 281 milyon dolar

Kaynak: AA
Düşen Rus uçağının Mısır'a aylık faturası 281 milyon dolar

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'ya ait uçağın Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından çok sayıda turistin bölgeyi terk etmesi Mısır ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Mısır Turizm Bakanı Hişam Zagzug, "Rus ve İngiliz turistler Şarm eş-Şeyh'i ziyaret eden turistlerin üçte ikisini oluşturmaktadır. Turistlerin tahliyesinin ardından Mısır'ın aylık zararının 281 milyon dolar olacağı hesaplanmaktadır. Bu açığı kapatmak için Körfez ülkeleri ve iç turizmi teşvik edeceğiz" dedi.
Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında Mısır'ı ziyaret eden toplam turist sayının yüzde 31'ini Ruslar oluşturuyor. Geçen yıl Mısır ekonomisine Rus turistlerin katkısı 1,9 milyar dolar olarak açıklanmıştı.
Turistlerin tahliyesinin ardından Şarm eş-Şeyh'teki otellerin doluluk oranının yüzde 80-90'lardan yüzde 20-25'lere kadar gerilediği belirtiliyor. Mısır Turizm Bakanı Hişam Zagzug'un konuyla ilgili olarak 17-19 Kasım tarihlerinde Rusya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...