Türkmenlerin dramına ses çıkaran yok, neredesiniz?

Düzenleyen:
Türkmenlerin dramına ses çıkaran yok, neredesiniz?

DÜNYA Haberleri

Kobani için Türkiye’yi ateşe atanlar söz konusu Türkmenler olunca çıt çıkarmıyor. Aynı şekilde katliama dünyadan da herhangi bir tepki yok

Suriye’yi kan gölüne çeviren, kendi halkını yıllardır bombalayan Esad yönetimi, Rusya’nın da desteğiyle Türkmendağı’nda katliam yapıyor. Geçen yıl aynı vahşet Kobani’de yaşanmış, bütün dünya ayağa kalkmıştı. Kobani için Türkiye’yi ateşe atanlar, Ezidiler ve Süryaniler için bütün imkanlarını seferber edenler söz konusu Türkmenler olunca şimdi sesini çıkarmıyor. Hiçbir ülkeden de kınama tepkisi bile gelmiyor. Bu sessizliğe ve yaşanan drama Türkiye’den gelen az sayıda tepki şöyle...
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:  Esed o bölgeyi ele geçirmek istiyor, Rusya kasıtlı olarak bombalıyor. Uluslararası güçlerin buna dikkat etmesi gerek. Mücadele terör örgütleriyle ve DEAŞ’la yapılmalı. Ben de bir Türkmen’im, gerçekten içim sızlıyor.
Kerkük Vakfı Sözcüsü ve Çankaya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip:  Hem Suriye’de hem de Irak’ta, Türkiye hariç herkes Türkmenleri çiğneyip geçiyor.
 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın:  Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik yapılan saldırıları lanetliyor, zulme ve katliamlara sessiz kalanları kınıyorum.
İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt:  Türkiye’nin Türkmenleri destekleme konusundaki elinin ve tezinin ne kadar güçlü olduğunu, durdurulan tırların ne kadar bir stratejik hamle olduğunu hep birlikte bir kez daha görmüş olduk.

KIZILAY DEVREDE
 Türk Kızılayı, Bayırbucak Türkmenlerini unutmadı. Genel Başkan Lütfi Akar, “5 yıldır her gün gönderdiğimiz yardımların ötesinde haftaya çok büyük bir yardım seferberliğini başlatacağız” dedi. Dün Kızılay ve AFAD tarafından bölgeye 3 bin kişilik çadır, yatak, battaniye ve gıda malzemesi gönderildi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...