HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya daha önce yolcu uçağı düşürmüştü

Düzenleyen: /
Rusya daha önce yolcu uçağı düşürmüştü
Rusya, Kore, Haber

DÜNYA Haberleri

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), Soğuk Savaş geriliminin zirvede olduğu 1 Eylül 1983’te hava sahasını ihlal ettiği için Güney Koreli Korean Air Lines’ın KAL007 uçuş tarifeli yolcu uçağını düşürmüştü.

Rusya’nın mirasını devraldığı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB), Soğuk Savaş geriliminin zirvede olduğu 1 Eylül 1983’te hava sahasını ihlal ettiği için Güney Koreli Korean Air Lines’ın KAL007 uçuş tarifeli yolcu uçağını düşürmüştü.

269 kişinin olduğu uçak, New York’tan Güney Kore’nin başkenti Seul’e uçuyordu. Uçak, Japon Denizi’nde Moneron Adası’na yakın bir noktada uçuş yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmüş, kurtulan olmamıştı. Başta olayla ilgisi olmadığını savunan SSCB, ardından uçağın casusluk yaptığını öne sürmüştü. Hâlâ aydınlatılamayan olay sonrasında Washington, dünya çapında küresel konumlama sisteminin (GPS) o dönemki versiyonu GNSS’e erişime izin vermişti. O zamana kadar GNSS, ABD ordusunun gizli projesiydi.
Kaynak: Airport Haber

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...