HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yüksekova'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: /
Yüksekova'da 2 terörist etkisiz hale getirildi
Yüksekova, Haber

DÜNYA Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldıran 2 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist yaralı yakalandı, patlayıcı tuzaklı 6 barikat kaldırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldıran 2 bölücü örgüt mensubu etkisiz hale getirildi, 2 terörist yaralı yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Dize ve Yeşildere mahallelerinde terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması amacıyla güvenlik güçlerince 01.30 sıralarında operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

Operasyon esnasında güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlar ve roketatarla yoğun saldırılarda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çıkan çatışmalarda 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 örgüt mensubu ise yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Yaralılardan örgüt mensubu S.T'nın 'terör amaçlı patlayıcı madde atma' suçundan kaydının bulunduğu, yaralı örgüt mensubu S.Ç'nin ise 'silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye alenen tahrik etme' suçundan Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğince aranmasının olduğu tespit edilmiştir.

Müdahaleler sonrasında Dize ve Yeşildere mahallelerindeki cadde ve sokaklarda bulunan patlayıcı tuzaklı 6 barikat kaldırılmıştır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...