HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus uçakları sivillere saldırdı! 40 ölü var

Düzenleyen: /
Rus uçakları sivillere saldırdı! 40 ölü var
Rusya, Haber

DÜNYA Haberleri

Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yerine saldırdı. Saldırı sonucu 40 sivil öldü, 70 kişi de yaralandı.

Eriha ilçesindeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının İdlib'de, muhaliflerin denetimindeki Eriha ilçe merkezinde bulunan pazar yeri ile sivil yerleşim birimine saldırması sonucunda, aralarında kadın ve çocuklarınında olduğu 40 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı.

Saldırı bölgesinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini aktaran yetkililer, Rus savaş uçaklarının saldırılarında yaralanan sivillerin ilçedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.
Sivil savunma ekiplerinin saldırı sonucunda yıkılan ev ve iş yerlerin enkazının altında ölü ve yaralıların olup olmadığını araştırıldığını ifade eden yetkililer, ölü sayısının yükselmesinden endişe edildiğini aktardı.
Terör örgütü DAEŞ'le mücadele kapsamında Suriye'ye gelen Rus ordusuna ait savaş uçakları, Humus, Hama, Halep ve İdlib'te muhaliflerin kontrolünde bulunan sivil yerleşim yerine saldırıyor.
Rus uçakları hafta içinde Halep'in Azez ilçesinde insani yardım taşıyan tırların bulunduğu yere saldırmasında 7 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmış ve 20 tır yanarak kül olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...