Filistin İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu oluşturmasından memnun

Düzenleyen:
Filistin İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu oluşturmasından memnun

DÜNYA Haberleri

Filistin'in, Suudi Arabistan öncülüğünde 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı koalisyon oluşturulmasından ''memnuniyet'' duyduğu bildirildi.

Filistin'in, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı koalisyon oluşturulmasından memnuniyet duyduğu bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin koalisyona katılımının, Arap ve İslam ümmetinin istikrarı ve güvenliğini sağlamanın önemine binaen Filistin ile Suudi Arabistan arasında yapılan istişareler sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da önceki gün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu ifade edilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak açıklanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

"Koalisyona katılımımız askeri müdahale anlamı taşımıyor"

Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'nin Diplomatik İşlerden Sorumlu Danışmanı Hamis el-Cuheynavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tunus'un koalisyona iştiraki herhangi bir ülkeye askeri müdahalede bulunacağımız anlamına gelmemektedir. Biz Suudi Arabistan'ın girişimine sadece siyasi olarak destek verdik" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...