ABD'de silahlı protestocuların devlet binasını işgali sürüyor

Düzenleyen:
ABD'de silahlı protestocuların devlet binasını işgali sürüyor

DÜNYA Haberleri

ABD'nin batı eyaletlerinden Oregon'da federal hükümetin toprak politikalarını ve iki çiftçinin hapis cezası almasını protesto eden silahlı grubun devlete ait bir binayı işgali devam ediyor.

ABD'nin batı eyaletlerinden Oregon'da federal hükümetin toprak politikalarını ve iki çiftçinin hapis cezası almasını protesto eden silahlı bir grubun devlete ait bir binayı işgali devam ediyor.

İşgalci grubun liderlerinden Ammon Bundy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yerel halk anayasal haklarını elde edip devlete ait araziler yerel halkın kontrolüne bırakılana kadar işgali sonlandırmayacaklarını ifade etti. Bundy, söz konusu hakların neler olduğuna dair bir açıklama yapmadı.

İşgali bir plan çerçevesinde devam ettirdiklerini dile getiren Bundy, "Yakında yerel halkın bunu sahipleneceğini, böylece kendi haklarına sahip çıkıp güçlü bir şekilde koruyacağını görüyoruz. Bundan sonra evlerimize döneceğiz" dedi.

Oregon Valisi Kate Brown, yaptığı yazılı açıklamada, önceliklerinin vatandaşların güvenliği olduğunu vurguladı. İşgalin sona ermesi için Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) devrede olduğunu belirten Brown, "Oregon eyalet polisi, yerel ve federal kamu güvenliği önlemlerini güçlendirmek ve yerel halka yardımcı olmak için bölgedeki varlığını artırdı" ifadesini kullandı.

Yetkililer, olayda şiddet yaşanması ihtimaline karşı bölgedeki okulları bir haftalığına tatil etmişti. İşgal süresince henüz bir şiddet olayı yaşanmazken, işgalcilerin elinde rehine bulunmadığı öğrenildi.

Eyaletin orta kesimlerinde yer alan Burns kasabasında, hapis cezası alan Dwight Hammond ve oğlu Steven'a destek vermek amacıyla cumartesi günü protesto gösterisi düzenlenmiş, ardından kasaba yakınlarında bulunan Malheur Yaban Hayatını Koruma Merkezi yaklaşık 15 kişilik olduğu tahmin edilen bir silahlı grup tarafından işgal edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...