Madaya'ya yardım çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Madaya'ya yardım çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere'deki Suriye Dayanışma Kuruluşu, Birleşmiş Milletler'i ve İngiltere'yi Esed rejiminin ve Hizbullah'ın ablukası altındaki Madaya beldesine yardım etmeye çağırdı.

İngiltere'deki Suriye Dayanışma Kuruluşu, Birleşmiş Milletler'i (BM) ve İngiltere'yi Esed rejiminin ve Hizbullah'ın ablukası altındaki Madaya beldesine yardım etmeye çağırdı.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya beldesinde bulunan yardım görevlileri ve doktorlarla görüşüldüğü bildirildi. 

Sadece yardımın Madaya'daki soruna çözüm bulamayacağı belirtilen açıklamada, "Problemin kaynağına inilmeli. Suriye hükümetinin koşulları çerçevesinde değil, BM'nin oluşturacağı güvenli yollarla şehre gıda yardımı yapılmalı" denildi. 

Madaya'nın Suriye'deki tek abluka altındaki yer olmadığına işaret edilen açıklamada, "Suriye'de abluka altında başka bölgeler de var. Madaya için bir çözüm bulunulursa, bu diğer bölgelerdeki ablukayı kırmak için de uygulanmalı. Açlık, sivillere karşı bir silah olarak kullanılmamalı" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, yardımın halihazırda Madaya'ya ulaştığına dair dedikoduların doğru olmadığı aktarılarak, "Yardımın ulaşmasının 2 ila 6 gün süreceği dedikoduları da dolaşıyor. Böyle olursa her gecikilen gün için üç insan ölecektir. Bu insanların şu anda gıdaya ihtiyacı var" uyarısında bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...