'Okulun Türkiye devleti ile hiçbir bağı yoktur'

Düzenleyen:
'Okulun Türkiye devleti ile hiçbir bağı yoktur'

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği kaynakları taciz sonucu intihar ettiği öne sürülen Rakovac'ın FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen eski okulunun "Türkiye devleti ile hiçbir bağı olmadığını" açıkladı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği kaynakları, eğitim aldığı sırada maruz kaldığı baskı ve taciz sonucu intihar ettiği öne sürülen 15 yaşındaki Mahir Rakovac'ın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakınlıklarıyla bilinen eski okulu ve bağlı olduğu eğitim kurumlarının "Türkiye devleti ile hiçbir bağı olmadığını" açıkladı.

FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen Bosna Sema Eğitim Kurumlarına bağlı Saraybosna Uluslararası İlköğretim Okulu'nda maruz kaldığı baskı ve taciz sonucu intihar ettiği öne sürülen Mahir Rakovac isimli öğrencinin ölümünden derin üzüntü duyulduğunu kaydeden büyükelçilik kaynakları, Saraybosna Büyükelçiliğinin Mahir Rakovac'ın intiharı ile ilgili gelişmeleri yakından izlediğini bildirdi.

Büyükelçilik kaynakları, Mahir Rakovac'ın daha önce eğitim aldığı okulun ve bağlı olduğu Bosna Sema Eğitim Kurumlarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hiçbir bağı olmadığını vurgulayarak, söz konusu okulun idarecilerinin ideolojik olarak bağlı oldukları grubun Türkiye'de silahlı terör örgütü kurmakla suçlandıkları hatırlatıldı.

Türkiye'nin hiçbir şekilde bu okulların ve bu grubun arkasında durmadığı vurgulanırken, Bosna Hersek vatandaşlarından da söz konusu okullar ve grup konusunda dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Mahir Rakovac'ın intiharına ilişkin iddialar

Saraybosna'da yaşadığı apartmanın 8. katından atlayarak intihar eden Mahir'in annesi Alisa Mahmutovic, oğlunun ölümünden iki yıl boyunca eğitim aldığı ve FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen Saraybosna Uluslararası İlköğretim Okulu'nu sorumlu tutmuş, oğlunun okuldaki öğrencilerden gördüğü tacizler sonucu bunalıma girdiğini savunarak, okulu ve yöneticilerini tacizlere göz yummak ve öğrenciler arasında ayrımcılık yapmakla suçlamıştı.

Mahmutovic, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim Bakanlığı, Saraybosna Kantonu Eğitim Bakanlığı, Saraybosna Pedagoji Kurumu, Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı, Bosna Hersek Basın Konseyi ve Saraybosna Uluslararası İlköğretim Okulu'na gönderdiği mektupta, "Bir çocuğu mezara götürebilecek kadar korkunç ne yaşanıyor o okulda? Neyi saklıyorsunuz? Kim için saklıyorsunuz?" ifadesini kullanırken, iddiaları reddeden okul yönetimi ise yaptığı açıklamada sorumluların "başka yerde aranması gerektiğini" savunmuştu.

FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen Bosna Sema Eğitim Kurumları, Bosna Hersek genelinde 3 anaokulu, 5 ilköğretim okulu, 6 lise ve 1 üniversite işletiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...