HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD’den İran'ın balistik füze programını destekleyenlere yaptırım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD’den İran'ın balistik füze programını destekleyenlere yaptırım
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, İran’ın balistik füze programına katkı yaptıkları gerekçesiyle 11 şirket ve şahsa yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yaptırımların, İran’ın balistik füze programına katkı sundukları belirtilen 5 İran vatandaşı ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin merkezli şirketleri hedef aldığı kaydedildi.

Söz konuşu şirket ve şahısların yabancı tedarikçileri aldatarak üçüncü ülkelerde paravan şirketler kullandığı ve böylece “hassas ürünlerin” son kullanıcılarının gizlendiği vurgulanan açıklamada, yaptırım uygulanan şirket ve kişilerin ABD bankacılık sistemini kullanmasının engellendiği belirtildi.

Bakanlığın Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, yeni yaptırımlara ilişkin açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“İran'ın balistik füze programı, bölgesel ve küresel güvenliğe ciddi tehdit teşkil ediyor ve uluslararası yaptırımlara tabi olmaya devam edecektir. ABD’nin, Ortak Kapsamlı Eylem Planı haricinde, terörizmi desteklemesi, bölgesel istikrarsızlık, insan hakları ihlalleri ve balistik füze programının da aralarında bulunduğu İran’ın diğer eylemlerine yönelik yaptırımlarına güçlü şekilde devam edeceğini sürekli olarak dile getirdik."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...