İran'dan ABD'nin yeni yaptırım kararına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İran'dan ABD'nin yeni yaptırım kararına tepki

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran, ABD'nin balistik füze programına katkı yaptıkları gerekçesiyle bazı şirket ve şahıslara yeni yaptırım kararı almasına tepki gösterdi.

İran, nükleer anlaşmayla ilgili yaptırımların kaldırılmasının ardından, ABD'nin İran’ın balistik füze programına katkı yaptıkları gerekçesiyle bazı şirket ve şahıslara yeni yaptırım kararı almasına tepki gösterdi.

Başkent Tahran'da dışişleri bakanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, bakanlığın yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasını okudu. 

ABD'nin yeni yaptırım kararına tepki gösterilen açıklamada, "Zalim yaptırımların kaldırılmasının ilan edildiği aynı gün, ABD hazine bakanlığı tarafından yeni yaptırım uygulanacak isim ve şirketlerin ilan edilmesi, ülke içi ve dışındaki (ABD) güç merkezlerine imtiyaz tanımak için ve fazla istekte bulunanların etkileri doğrultusunda gerçekleşmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'ın dış politikasının önceliğinin ne olacağı sorusuna Ensari, "Önceliğimiz, dünya ülkeleri ve özellikle komşularımızla ilişkilerimizi geliştirmek olacaktır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...