Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koalisyon güçlerinden Peşmerge'ye eğitim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Koalisyon güçlerinden Peşmerge'ye eğitim

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri, IKBY Peşmerge Bakanlığına bağlı yaklaşık 5 bin askere 10 hafta sürecek eğitim vermeye başladı

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon  güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığına bağlı  yaklaşık 5 bin askere temel eğitim vermeye başladığı bildirildi. 

 
  AA muhabirine konuşan Alman askeri uzman Markus Herholt, "Tamamı ABD  tarafından Peşmerge güçlerine temin edilen silahların kullanılması ve olası  saldırılara nasıl karşılık verileceği üzerine 10 haftalık yoğunlaştırılmış askeri  eğitime başlandı" dedi.
 
 Askeri eğitimin üç seviyeden oluştuğunu belirten Herholt, bunları  "ABD'den gelen tüfek ve diğer teçhizatın kullanımı, olası bir kimyasal saldırıya  karşı alınması gereken tedbirler ve sokak çatışması teknikleri" olarak sıraladı.
 
 Erbil ve Duhok'taki askeri kamplarda ABD, Almanya, Hollanda,  İngiltere, Finlandiya, Macaristan ve Norveç'ten gelen askeri uzmanlar tarafından  eğitime tabi tutulacak Peşmerge güçleri, 10 haftalık eğitimin ardından Kerkük'ün  farklı bölgelerine sevk edilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...