Myanmar'da eski diktatörün sağ kolu başkan adayı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Myanmar'da eski diktatörün sağ kolu başkan adayı

DÜNYA Haberleri  / AA

Myanmar’da ordunun atadığı milletvekilileri, eski diktatörün sağ kolu Myint Swe'yi devlet başkanı adayı olarak açıkladı.

Orduya ait Myawaddy gazetesinin haberine göre, parlamentodaki sandalyelerin yüzde 25'ine sahip ordunun atadığı milletvekilleri, devlet başkanı adayı olarak Yangon eyaleti başbakanı Myint Swe'yi seçti.

Eski bir general olan Swe, devlet başkanlığı için Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) üyeleri Htin Kyaw ve Henry Van Thio'ya karşı yarışacak.

Myanmar'ı 1992-2011 yılları arasında yöneten diktatör Shwe'ye yakınlığıyla bilinen Swe, ülkenin eski başkenti Yangon'da düzenlenen barışçıl gösterileri sert bir şekilde bastırmasıyla tanınıyor.

Gelecek hafta parlamentonun her iki kanadının da katılacağı ortak oylamada üç aday arasından devlet başkanı belirlenecek. Oylamada en yüksek oyu alan aday devlet başkanı olurken, düşük oy alan adaylar devlet başkanı yardımcısı olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...