Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AKPM Ukrayna Delegasyonundan Savçenko için çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AKPM Ukrayna Delegasyonundan Savçenko için çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı Aryev, Savçenko’nun serbest bırakılması için Rusya yönetimi ve Putin’e baskı içerecek bir kararın hemen alınması gerektiğini söyledi.

Ukraynalı bir grup milletvekili, üyesi bulundukları Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM), Rusya’da cezaevinde açlık grevinde bulunan Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko'nun serbest bırakılması için acilen karar alması çağrısında bulundu.

AKPM Ukrayna Delegasyonu Başkanı Vladimir Aryev delegasyon üyesi milletvekilleri ile birlikte, Rusya’da cezaevinde açlık grevinde bulunan Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun durumu ile ilgili Ukrayna Medya Kriz Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Savçenko’nun AKPM üyesi olması nedeniyle diplomatik dokunulmazlığı bulunduğunu ve bu yüzden tutuklu kalamayacağına dikkat çeken Aryev, Savçenko'nun bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...