'Ortak sınırın korunması için Türkiye ile müzakereler yararlı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ortak sınırın korunması için Türkiye ile müzakereler yararlı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya Başbakanı Faymann, AB'nin ortak dış sınırının korunması için Türkiye ile yapılan müzakerelerin "yararlı" olduğunu söyledi.

Avusturya Başbakanı Werner Faymann, Avrupa Birliği'nin ortak dış sınırının korunması için Türkiye ile yapılan müzakerelerin "yararlı" olduğunu söyledi.

Faymann, Meclis AB Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile AB arasında yapılması planan anlaşmada temel noktanın AB dış sınırlarının korunması olduğunu söyledi. Yaklaşık 14 bin kilometrelik dış sınırın daha iyi korunmasını amaçladıklarını kaydeden Faymann, "Ortak sınırın korunması için Türkiye ile müzakereler yararlı. Türkiye ile sığınmacıların kaçak girişlerini engellemeyi başarırsak karşılık olarak yasal kota da vermeliyiz" dedi.

Türkiye ile yapılacak anlaşmada ifade özgürlüğü ve insan hakları konusunda taviz vermeyeceklerini vurgulayan Faymann, yapılacak yardımların Türkiye'ye değil, sığınmacılara harcanacağını belirtti.

Sığınmacılar için yasa dışı yolların kapatılması ve sığınmacı dalgasının durdurulmasının açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Faymann, "Sığınmacıları doğrudan sıcak noktalardan veya AB dışından kontenjanlara göre almak zorundayız" diye konuştu.

Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner ise AB Göç Komisyonu Başkanı Dimitris Avramopoulos’a gönderdiği mektupta, Türkiye ile yapılacak anlaşmada yeni riskler alınmamasını istedi. Ek tedbir alınmadan Türkiye’ye vize serbestliğinin verilmesi durumunda Orta Avrupa’ya yoğun bir göç dalgasının başlamasından endişe duyduklarını kaydeden Mikl-Leitner, "Türkiye ile anlaşmada yeni riskler alınmamalı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...