Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları sona erdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin'in en üst düzey yasama organı olan Çin Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantıları sona erdi. Kapanış oturumunda Çin'in 2016 hükümet bütçesi parlamentodan geçerek yasalaştı.

Başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Salonu'nda yapılan kapanış oturumuna Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang, politbüro üyeleri ve yaklaşık 2 bin 800 delege katıldı.

Kapanış oturumunda ülkedeki merkezi ve yerel yönetimlerin 2016 yılı bütçe tasarıları, delegelerin oyuna sunuldu. Pekin yönetiminin bu yılki bütçe taslak raporu, 2 bin 467 kabul, 299 ret ve 90 çekimser oyla parlamentodan geçti ve yasalaştı. Ülkede açık para bağışı yapılmasını kısıtlayan yeni bağış yasası da 2 bin 636 delegenin oyuyla meclisten onay aldı.

Ülkenin 13. beş yıllık kalkınma planına göre, 2020'ye kadar yıllık ortalama büyüme hedefi yüzde 6,5 olarak belirlendi.

Yerli ve yabancı iki bini aşkın medya mensubunun izlediği genel kurul öncesi trafiğe kapatılan Tiananmen Meydanı ve kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. 

Çin'in en üst düzey yasama organı ÇUHK genel kurulunda Çin Komünist Partisi'nin aldığı reform kararları başta olmak üzere birçok konu, karara bağlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...